Radovi na poddionici autoceste na koridoru 5 C Počitelj- Buna odvijaju se planiranom dinamikom.Na trasi autoceste na kojoj se rade nasipi i iskopi do sada su urađeni objekti; potputnjak Bivolje Brdo i jedan prolaz za životinje, a gradi se nadputnjak Grabovina, kaže Antonio Križanac iz tvrtke Hering, izvođača radova, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Voditeljica gradilišta Andrea Križanac iz širokobriješke kompanije kaže kako je na izgradnji poddionice Buna- Počitelj trenutno angažirano 150 radnika i 70-tak strojeva.

Podsjetimo, ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj potpisan je 18. svibnja 2018. godine, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Vrijednost Ugovora za izgradnju je 25.7 milijuna eura, a kredit je osigurala Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj.

Poddionica je locirana na geološki i morfološki izuzetno povoljnom relativno ravnom terenu.

Ona počinje na oko 4 km južno od sela Hodbina. Trasa autoceste je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Trasa uključuje dva natputnjaka, jedan podputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta “Rotinski potok”, kažu u JP “Ceste FBiH”.

Trasa ne prolazi kroz nijedno zaštićeno područje prirode niti kulturno-historijskog nasljeđa, dok je vlažno stanište Hutovo Blato (Ramsarsko područje i IBA područje) udaljeno oko 8 km južno.

A evo kako bi trebala izgledati auatoceste na poddionici Buna- Mostar- Jug:

Podsjetimo u Hercegovini se trenutno osim autoceste gradi i južna mostarska zaobilaznica te magistralna cesta Neum- Stolac.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.