Nogometaši Ajaxa i Barcelone izborili polufinale Lige prvaka

Vrijeme:1 min, 36 sec

Nogometaši Ajaxa i Barcelone plasirali su se u polufinale Lige prvaka. Ajaxu je to uspjelo nakon što su u Torinu svladali Juventus sa 2:1. Nogometaši Barcelone probili su se u polufinale Lige prvaka pobijedivši Manchester United sa 3:0 (2:0)

Nakon što su u prošlom kolu eliminirali branitelja naslova Real Madrid, igrači Ajaxa izbacili su još jednog favorita, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali skromnih 1:1.

Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1:0. No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1:1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno.

U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati sa boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja.

Hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog ozljede nije igrao za Juventus.

Barca rutinski

Nogometaši Barcelone prvi put od 2015. godine probili su se u polufinale Lige prvaka pobijedivši Manchester United sa 3:0 (2:0) u uzvratnoj utakmici četvrtfinala odigranoj u utorak u Barceloni.

Prva dva zgoditka za Katalonce postigao je Lionel Messi u 16. i 20. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Philippe Coutinho u 61. minuti te je Barcelona s ukupnih 4:0 izborila nastup u polufinalu.

U polufinalu ih čeka bolji iz dvoboja Liverpoola i Porta, u kojem Englezi imaju prednost od 2:0 iz prve utakmice odigrane u Liverpoolu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu, a uz neuzastavljivog Messija bio jedan od ponajboljih igrača u pobjedničkoj momčadi.

Tako je nakon tri uzastopna posrtanja u četvrtfinalu Barcelona prvi put nakon četiri godine ponovno u polufinalu Lige prvaka.

 

M.B./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)