Hit predstava „Preko veze“ 23. svibnja u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača

Vrijeme:1 min, 45 sec

Hit predstava „Preko veze“ u koprodukciji kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva gostuje u četvrtak, 23. svibnja 2019. u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati.

S obzirom na to da se radi o koprodukciji dva kazališta, glumice Mila Elegović, Ana Begić, Linda Begonja i Ana Maras Harmander izmjenjuju se pa možete gledati “Cabaret preko veze” i s drugom glumačkom postavom Ecija Ojdanić, Jelena Miholjević i Mirela Videk Hranjec.

Četiri jake žene, svaka sa svojim demonima i problemima, koje izlaze na kraj sa surovošću života najbolje što znaju – uz pomoć drugih i preko poznanstava.

Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo “preko veze”, ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, “povući će veze” za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže – ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!

U ovom našem cabaretu pratimo bizarne priče četiri žene iz Zagreba (jedna od njih je gradonačelnica) koje su se “preko veze” našle tamo gdje im nije bilo mjesto. A kada su dobile sve što su htjele, pukle su ko petarda i shvatile da nemaju ništa. Ovo je, zapravo stand up cabaret o četiri živčana sloma koja su naše protagonistice dovele do katarzičnog zaključka da je život “preko veze” – bez veze.

Odlika koja ovu predstavu doista izdvaja iz mora drugih kazališnih komada koji se bave analizom društva, jest to što ”Cabaret preko veze“ ne moralizira poantu priče, već taj zadatak u potpunosti prepušta publici. Ako želite osuđivati, osudite, ako želite suosjećati, suosjećajte. Ono što sigurno neće moći izbjeći jest – smijati se.

Kako izgleda stvarnost kada se zaposlite preko veze i nađete se u svijetu zavrzlama. Hoće li vam to olakšati život ili ga dodatno zakomplicirati , možete saznati ako kupite ulaznice za predstavu, na blagajni u Kosači, svaki radni dan, od 13 do 20 sati. Kontakt broj za informacije je 063/940-584.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)