I Trump i Kim kažu da bi održali treći summit

Vrijeme:1 min, 11 sec

Američki  predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un su kazali da su otvoreni za mogućnost održavanja trećeg summita na kojem bi se razgovaralo o sjevernokorejskom nuklearnom programu, prenosi dpa.

Nakon što je Kim u petak u parlamentu kazao da će “strpljivo čekati” do kraja godine kako bi Washington donio “hrabre odluke” vezane uz pregovore o nuklearnom programu te da je njegov osobni odnos s američkim predsjednikom usprkos neuspjelom drugom summitu u Hanoju “odličan”, Trump je na Twitteru u subotu odgovorio da je njegov odnos s Kimom i “dalje vrlo dobar, a riječ odličan bi možda bio i točniji opis.

Trump kaže da se raduje danu kada će se nuklearno naoružanje i sankcije moći ukloniti

Dodao je da bi treći summit “bio dobar jer u potpunosti razumijemo što koja strana misli”.

“Radujem se danu, koji bi mogao svanuti vrlo brzo, kada će se nuklearno naoružanje i sankcije moći ukloniti, a onda ćemo gledati kako Sjeverna Koreja postaje jedna od najuspješnijih nacija na svijetu”, dodao je Trump.

On je još u četvrtak objavio da vjeruje kako je moguće da će se održati i treći summit s Kimom, ali je i upozorio da se pregovori neće brzo pokrenuti s mjesta.

SAD, ponovio je, traži “konačnu denuklearizaciju Sjeverne Koreje koju će biti moguće provjeriti”, dodajući da nakon sastanka u Vijetnamu Pjongjang nije bio voljan poduzeti korake koji su preduvjet za ukidanje glavnih sankcija.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori