SIP BiH: Opći izbori nisu završeni; još nije počela procedura izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH

Vrijeme:57 sec

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici utvrdilo da Opći izbori 2018. godine nisu završeni, konkretno nisu završeni posredni izbori i to dio koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH. Procedura izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH propisana poglavljem 9A Izbornog zakona BiH još nije počela.

SIP BiH podsjeća da je člankom 2.9 točka 6. Izbornog zakona BiH propisano da Središnje izborno povjerenstvo BiH potvrđuje i ovjerava kandidacijske liste i kandidate za sve nivoe neposrednih i posrednih izbora u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH, prenosi Fena.

Istim člankom zakona je propisano da Središnje izborno povjerenstvo BiH utvrđuje i potvrđuje rezultate svih neposrednih i posrednih izbora, ovjerava da su ti izbori provedeni u skladu sa zakonom, objavljuje rezultate i izdaje uvjerenja osobama koje su dobile mandat.

Tek nakon što Parlament Federacije BiH provede postupak propisan u poglavlju 9A Izbornog zakona BiH i nakon što Središnje izborno povjerenstvo BiH objavi rezultate izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH moći će se reći da su Opći izbori 2018. godine završeni, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a BiH.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)