HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Inter se odlučio riješiti Hrvata: Vatreni na ljeto seli u Englesku

Vrijeme:1 min, 35 sec

Milanski Inter odlučio je malo prodrmati momčad i dovesti svježu krv ovoga ljeta, a prema pisanju talijanskih medija, krenut će od ‘glave’.

Predsjednik Intera Steven Zhang volio bi zamijeniti Luciana Spallettija Antonijem Conteom. Conte nije tu mogućnost odbio, ali ako se to i dogodi, Interu neće nedostajati kvalitetnih opcija.

Talijani barataju velikim trenerskim imenima kao potencijalnim zamjenama za Spallettija, a najčešće se spominju Jose Mourinho, Mauricio Pochettino i Maurizio Sarri. Favorit je Conte, a jedino je izgledno da će Inter s novim trenerom u novu sezonu.

Gazzetta dello Sport piše kako trener nije jedini koji leti iz kluba. Radja Nainggolan bi trebao ostati u klubu i dobiti novu priliku kod novog trenera, ali klub gotovo sigurno napuštaju Mauro Icardi i Ivan Perišić.

Perišić je u Interu od 2015. godine kada je stigao iz Wolfsburga za 19 milijuna eura. Od tada je za milanski sastav odigrao 156 utakmica i zabio 37 golova, te upisao jednako toliko asistencija. Inter za njega traži oko 50 milijuna eura, a zainteresiranih ne nedostaje, posebno u Engleskoj gdje ga već neko vrijeme prate Tottenham, Arsenal i Manchester United.

U Interu su već pronašli zamjenu za hrvatskog reprezentativca. U Perišićeve cipele trebao bi uskočiti 21-godišnji Nizozemac Steven Bergwijn koji je ove sezone u dresu PSV Eindhovena u 36 utakmica zabio 13 golova i upisao 13 asistencija. Kao zamjena za Maura Icardija koji se spominje u kontekstu Real Madrida dolazi Edin Džeko iz Rome, a u Interu žele dovesti i Lukakua iz Manchester Uniteda i Atalantinog Zapatu.

Obranu bi trebao pojačati Diego Godin koji besplatno stiže iz Atletico Madrida, a Marcelu Brozoviću bi se u veznom redu trebao priključiti netko od trojca Rakitić, Gündogan ili Eriksen. Inter bi novom rekonstrukcijom mogao ozbiljno zaprijetiti Juventusu i ostati konkurentan u Serie A koja raste iz godine u godinu i polako se vraća među najbolje svjetske lige, prenosi 100posto.hr.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)