U paklenoj Areni u Beogradu gdje je i izviždana hrvatska himna Kauboji odigrali neriješeno sa Srbijom

Vrijeme:1 min, 56 sec

Hrvatska je vodeća na ljestvici s 5 bodova, a Srbiji je ovo prvi bod koji im daje minimalne nade da se može plasirati na Euro.

Rukometna reprezentacija Hrvatske u Beogradu je protiv Srbije igrala 3. kolo skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo i odigrala je neriješeno 25:25. Bila je Hrvatska veliki favorit u ovoj utakmici, ali u teškoj atmosferi u Štark Areni gdje je izviždana i hrvatska himna

Kauboji su bolje ušli u utakmicu, a Srbija nije imala rješenja za hrvatsku obranu, te su prvi gol postigli tek u 8. minuti. No, nije Hrvatska previše pobjegla, najviše što su imali je plus 3 (4:7). Oslobodila se i Srbija pritiska u nastavku te su sustizali prednost Hrvata, a na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 13:13.

Početkom drugog dijela Srbija po prvi put dolazi do vodstva (14:13) i dugo ga ne pušta. Stao je hrvatski napad, a protivnički pivot je radio dosta nereda hrvatskoj obrani. No, ni Srbija nije iskoristila taj loš hrvatski ulazak u drugo poluvrijeme jer su se najviše uspjeli odvojiti na dva razlike.

Počelo je skandiranje s tribina Vukovar je Srbija, a to kao je dalo krila Kaubojima i Hrvatska se konačno budi u 45. minuti, a golom Mamića tri minute kasnije dolazi do izjednačenja 20:20. Uslijedio je nešto duži period bez golova, onda Duvnjak u 52. minuti donosi Hrvatskoj prvo vodstvo u drugom poluvremenu (20:21). No, ponovno je stao protok lopte u napadu i Srbija to koristi te ponovno prelazi u vodstvo 23:22 golom Ivića iz kontre.

Pri rezultatu 23:23 Srbija je igrala bez vratara, ali im se to obilo o glavu jer Šego brani, a Štrlek preko cijelog terena pogađa za 23:24. Tukli su Srbi hrvatske pivote u napadu, ali suci ništa nisu svirali, a Ilić ponovno iz kontre dovodi Srbiju u vodstvo 25:24 minutu prije kraja.

Ipak, Duvnjak preuzima odgovornost i sjajnim golom s 12 metara donosi izjednačenje 25:25. U 15 sekundi Srbi nisu uspjeli do gola te je i završilo neriješeno.

Hrvatska je vodeća na ljestvici s 5 bodova, a Srbiji je ovo drugi bod koji im daje minimalne nade da se može plasirati na Euro. Ali, iduća utakmica im je u Zadru protiv Hrvatske i tu teško mogu izbjeći poraz.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)