GRAND HOTEL: Neum domaćin Četvrtog kongresa o katastru Geodetskog društva Herceg Bosne

Vrijeme:59 sec

Temeljna odrednica ovogodišnjeg skupa su četiri temeljna državna registra na kojima počiva administrativni sustav svake uređene države i to registar(i) osoba, adresni registar, katastar nekretnina i zemljišna knjiga kao i njihova međusobna veza, prenosi FENA.

Podaci ovih registara nezamjenjiva su osnova za rad različitih organa vlasti, javnih poduzeća, banaka, odvjetnika, notara itd. Postojanjem ova četiri registra u digitalnom okruženju neminovno se javlja potreba njihove automatske veze u svakoj prigodi kada se za vođenje jednog od registara koriste podaci iz drugog registra.

Pored ove glavne teme koja će biti obrađena u uvodnoj sesiji Kongresa kroz pozvana predavanja, očekuju se prijava više radova iz područja katastra, zemljišnih knjiga, infrastrukture prostornih podataka i zemljišne administracije općenito.

Sam Kongres bit će prigoda da se pored prihvaćenih radova prezentiraju i aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koja je u protekle četiri godine ostvarila značajne rezultate u razvoju sektora zemljišne administracije u Federaciji BiH.

S obzirom aktualnost tema, prateće izložbe geodetske opreme i softvera, na Kongresu se očekuje nazočnost velikog broja stručnjaka iz područja zemljišne administracije iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, priopćeno je iz Geodetskog društva Herceg Bosne.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori