Crni humor: Loš, zao, a treći nije Clint Eastwood

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 20 sec

Čisto iz mira, kao u špageti vesternima, otvorenim pismo javila su se tri lika koja su debelo obilježili hrvatsku političku scenu iza 3. januara 2000., tražeći svoje zasluge – da ih se ne zaboravi. Pa, neka im, vijest o njihovom otvorenom pismu prenosimo u cijelosti.

Jedan u zatvoru, drugi nikad ne će, a treći nije Clint Eastwood

Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila,Mesić i Sanaderobilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon Domovinskogclint eastwoodrata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava – NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika”, stoji u priopćenju koje su potpisali bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.