KONAČNO: Danas svečana dodjela dozvola operaterima za uvođenje 4G mreže u BiH

Vrijeme:1 min, 6 sec

Danas će u zgradi Parlamenta BiH biti svečano uručene dozvole telekom operaterima za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sustava, tj. za uvođenje 4G mreže.

Slijedom donošenja Odluke o dodjeli dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluga posredstvom mobilnih pristupnih sustava, odnosno uvođenju 4G mreže, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić će uručiti spomenute dozvole stakeholderima, tj. telekom operaterima u BiH.

Direktor Regularne agencije za komunikacije (RAK) Predrag Kovač rekao je da će 4G mreža kod svih operatera biti uspostavljena u narednih pet godina te da su tri telekom operatera u našoj zemlji spremna za implementaciju ove mreže. Kako kaže, prvi put se ide pokrivanjem teritorije za razliku od ranijeg pokrivanja stanovništva.

“BiH će u potpunosti uspostaviti 4G mrežu za pet godina”, kazao je Kovač. On je dodao da je uvjeren kako će telekom operateri za godinu “pokriti” 60 posto naseljene teritorije te da je rok produžen na pet godina radi pokrivanja kompletne teritorije.

Vijeće ministara BiH još ranije je usvojilo odluku o uvođenju 4G mreže na teritoriji BiH. Nedavno je rečeno da će BiH u potpunosti uspostaviti 4G mrežu za pet godina, a da će 60 posto naseljene teritorije biti pokriveno za godinu.

4G mreža bi korisnicima u Bosni i Hercegovini mogao biti dostupan već u svibnju ove godine.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)