IZETBEGOVIĆ: U srijedu putujem u Mostar, sastanci s HDZ BiH i SNSD-om

0

Lider SDA Bakir Izetbegović je u današnjoj izjavi za N1 kazao da u srijedu putuje u Mostar, gdje će se sastati s Draganom Čovićem, liderom HDZ BiH.

Izebegović je dodao da će se delegacije SDA i SNSD sastati u Sarajevu, dok će on u Mostar otputovati u srijedu gdje će biti održani sastanci sa HDZ BiH i SNSD-om.

Podsjetimo, danas je iz SDA rečeno da će učiniti će sve da za mjesec dana dođe do prekompozicije Vlade Kantona Sarajevo na način da je predvodi ta stranka kao izborna pobjednica na razini Sarajevskog kantona, odnosno da skupštinsku većinu čine stranke s najviše izbornog povjerenja.

SDA najavljuje i inicijativu za smjenu aktualnog predsjednavajućeg kantonalne skupštine Elmedina Konakovića.

To je najavljeno na press-konferenciji Kantonalnog odbora SDA, na kojoj su predsjednik Odbora Asim Sarajlić i drugi govornici ustvrdili da aktualna vlada, koju je bez SDA formirala šestorka drugih stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata.

Po tvrdnjama SDA, aktualna vlada je, naprotiv, demonstrirala najviše interesa za podjelu političkog plijena, nepotizam i populizam produbivši nesigurnost građana.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara