HRVATSKA: Mesić, Bebić i Sanader pisali državnom vrhu jer nisu pozvani na obljetnicu ulaska Hrvatske u NATO

Vrijeme:1 min, 17 sec

Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader, bivši predsjednici Republike Hrvatske, Sabora RH i Vlade RH u ponedjeljak su otvorenim pismom sadašnjem državnome vrhu, izrazili svoje nezadovoljstvo jer nisu pozvani na svečano obilježavanje 10. obljetnice članstva Hrvatske u NATO savezu.

U otvorenom pismu upućenom predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću te predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, bivši čelni ljudi države srdačno im čestitaju obljetnicu te ironično impliciraju kako se temeljem onih koji su pozvani na svečanost može zaključiti da je taj “veliki uspjeh mlade hrvatske države” ostvaren bez da je Hrvatska imala državni vrh.

“Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu. (…)

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?! Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu. Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom. Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti iako i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika”, stoji, uz ostalo, u otvorenom pismu Mesića, Bebića i Sanadera .

Pismo je poslano 4. travnja, na dan kad je Sanader odveden u remetinečki zatvor nakon što mu je istog dana Vrhovni sud povisio kaznu na šest godina zatvora u aferi Planinska.

 

Hina/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori