ORBAN: Izbori za EP odlučuju o budućnosti kršćanske civilizacije

0

Mađarski premijer Viktor Orban predstavio je izborni program svoje stranke Fidesz za Europski parlament. On je poručio kako će se na predstojećim izborima odlučivati o budućnosti naše kršćanske civilizacije.

Izbori za europski parlament odlučit će hoće li Europska unija imati “promigrantske ili antimigrantske” lidere u budućnosti, i hoće li “Europa nastaviti pripadati Europljanima ili masama iz druge civilizacije, i hoćemo li moći sačuvati našu kršćansku, europsku kulturu ili ćemo prostor prepustiti multikulturalizmu”, rekao je Orban u govoru.

Prema njegovim riječima, nezadovoljstvo europskom elitom izazvano je uglavnom njenim odnosom prema pitanju migracije.

Orban upozorava i kako se Europa ne suočava samo s migrantskom krizom, već i s migracijom ljudi u povijesnom smislu, prenosi MTI.

Orban vjeruje i kako bi Europa mogla zaustaviti masovne migracije “ali kako to nije čak ni pokušala” i dodaje da aktualni europski lideri podržavaju i ohrabruju migracije.

Fidesz se u svom programu zalaže da se “briselskim birokratima” oduzmu ovlasti da reguliraju pitanje migracije i da se ta nadležnost vrati članicama EU.

Seregszemle, zászlóbontás // Muster, outset

Seregszemle, zászlóbontás // Muster, outset

Pubblicato da Orbán Viktor su Venerdì 5 aprile 2019

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara