Zorica Vuković: Politika, novac i slava globalno stopljeni

Vrijeme:12 min, 41 sec

 

U filozofsko-znanstvenom djelu Na atomskim vulkanima, Ivan Supek ukazuje da civilizacije propadaju kad dožive najviši stupanj razvoja. Djelo je nastalo u jeku hladnoratovskih ‘igara’ i prijetnji od mogućeg nuklearnog rata, koji se, hvala Bogu, nije dogodio, ali su posljedice te ‘igre’ i danas vidljive. Je li sadašnja zapadno-europska civilizacija na svom vrhuncu i tone li u kulturi smrti koja propagira: uništenje obitelji, homoseksualnost i raskalašenost, toleranciju, tzv. ljudska prava, političku korektnost, neobrazovanost… U sve to uplele se i klimatske promjene kao sveta krava, pa je Gea postala božanstvo. I tako se ‘ekipa’, duhovno, polako vraća u vremena poganstva… ‘Tolerantno’,  preko medija, koje financiraju ‘babilonci’, žele sve ugurati u vrli novi svijet.

Travanj je. Pomaknute su kazaljke na satu u čast manjeg trošenja energije. ‘Žrtvovan’ je jedan sat za planetu Zemlju gašenjem svjetla. I time završava briga za planetu. A svih ostalih dana i sati može se, uz blagoslov svojih prava, zagađivati, trovati, ubijati…jer nas ionako ima previše, kako je još u 19. stoljeću utvrdio Thomas Robert Malthus (1766.-1834.). Malthus je ‘izračunao’ da je život čovjeka na Zemlji ugrožen jer broj stanovnika raste geometrijskom (1, 2, 4, 16, 32),  a proizvodnja hrane raste aritmetičkom progresijom (1, 2, 3, 4, 5). Malthusove ideje usvojili su i razradili u Rimskom klubu 1968., kojega čine bankari i ‘utjecajni’ ljudi. Glavna njihova krilatica je: „Misli globalno, djeluj lokalno.“  Mnoge države su uključene u ovaj klub, a među njima je i Hrvatska. Rimski klub osnovao je 1993. Vijeće za budućnost Europe.

Jedan od ciljeva, za spas čovjeka (koji sarkazam!) Rimskog kluba je smanjiti broj Zemljana. U tu svrhu propagira se i dozvoljava ubijanje nerođenih, sterilnost koja bi se, kako objavljuje Times 24. 11. 1996., provodila preko lijekova i hrane. To uključuje:

  • Tajne genetske modifikacije usjeva kako bi se smanjila muška plodnost.
  • Kontinuirana upotreba žive u injekcijama protiv gripe kako bi se povećao broj spontanih pobačaja.
  • Podrška Planned Parenthood centrima (za abortus) koji ciljaju na manjinske zajednice i siromašne  kako bi se izvršilo pročišćenje rase (eugenika).
  • Planirana, namjerna upotreba sastojaka u prehrambenoj industriji koji uzrokuju rak, uključujući natrij nitrit u suhomesnatim proizvodima, čime se uzrokuju prerane smrti i rapidno šire bolesti koje svakodnevno ubijaju veliki broj ljudi.

Samo je to dio djelovanja protiv čovjeka. Jer osim nitrita, u hranu se stavljaju i drugi agensi kao što su emulgatori, konzervansi, bojila, plastična i metalna ambalaža…

Danski znanstvenici su, pod vodstvom profesorice Anne Marie Vinggaard, utvrdili da benzojeva kiselina u koktelu s prehrambenim bojilima može izazvati hiperaktivnost u djece, što je nedavno bio nepoznat pojam. Oni su  upozorili na sinergiju pesticida i teških metala iz hrane: jedan otrov pojačava štetan učinak drugog otrova. Poseban su problem hormonski otrovi poput  poliklornih bifenila, ftalata, dioksina… koji se, ovisno o kombinaciji i koncentraciji, ponašaju nepredvidljivo. Prof. Vinggaard kaže: „Naša istraživanja pokazuju da se i malim udarcem može srušiti veliko stablo.“

Koliki problem mogu izazvati nano-čestice u hrani i lijekovima, a koje se sve više koriste, nitko ne može predvidjeti.

U Hrvatskoj se ovakva istraživanja ne vrše, a malo njih upozorava na moguće posljedice.

Pesticidi, koji se upotrebljavaju u poljoprivredi, u hrani imaju vrlo štetnu ulogu. Već mnogi su do sada, nakon što su prouzročili štetu, povučeni s tržišta, ali ne u cijelom svijetu, kao npr. DDT.  

Dave Schuit, pčelar iz grada Elmwood u Kanadi, tvrdio je da je zbog GM kukuruza, koji je zasađen u okolnom području, njegova farma izgubila oko 37 milijuna pčela (oko 600 košnica). Poznato je da su Bayerovi (koji se udružio sa Monsantom) najprodavaniji pesticidi Imidacloprid i Clothianidin koji preko peluda i nektara mogu oštetiti korisne insekte poput pčela i bumbara. Američki znanstvenici pronašli su 121 različit pesticid u uzorcima pčela, voska i peludi. „Vjerujemo da neke  interakcije između prehrane, izloženosti pesticidima i prašenje chemtrailsom (geoinženjeringom) konvergiraju kako bi ubijale kolonije“, rekao je Jeffery Stuart Pettis (1955.), iz istraživačkog laboratorija Ministarstva poljoprivrede SAD-a.

Osim GM usjeva za pčele su opasni insekticidi neonikotinoidi. EU je donijela moratorij na primjenu ovog insekticida. Za sada.

Osim insekticida, na kukce i njihovo uništavanje djeluje svjetlosna zagađenost. Gdje su nestale prekrasne krijesnice iz ljetnih noći!? Mnogi su kukci uništeni jer ‘jurišaju’ na vrele noćne svjetiljke gdje ugibaju. Osim kukaca svjetlosno zagađenje djeluje na jata ptica, ali i na cijeli hranidbeni lanac. Umjesto da se situacija popravi, let-lampe uvjetuju povećanje ovog onečišćenja jer su jeftinije i ne griju.

Kako se onda jednim, ugašenim, globalističkim satom može spasiti svijet? Koja farsa!

Deforestacija ili krčenje šuma je velik problem jer se uništavaju biljne i životinjske vrste na Zemlji, a time je, opet, ugrožen hranidbeni lanac. Posebno je ovaj problem izražen u Amazoniji i Indoneziji, ali i u drugim više ili  manje šumovitim dijelovima svijeta: Nigeriji, brazilskoj državi Rondônii, Meksiku, Filipinima, Indiji, Gvineji, Tajlandu, Mianmaru, Bangladešu, Maleziji, Sri Lanki, Kini, Obali Bjelokosti, Laosu, Gani….

Najveći dio amazonske prašume, za koju se tvrdilo da su pluća svijeta, pripada Brazilu koji je i najveći njihov uništavač. Posljednjih godina sječa i paljenje šuma je smanjeno, ali nije prestalo. Poboljšani su zakoni o okolišu, u zaštitu su uključeni i satelitski nadzori, a nelegalna sječa i paljenje se strogo kažnjava. Kako brazilska ekonomija, unatoč strožoj kontroli nad uništenjem šuma, raste, brazilska ministrica za okoliš je izjavila: „Očito nije potrebno uništavati prašumu da bi ekonomija u Brazilu profitirala, budući da stopa deforestacije u zadnje četiri godine pada, a istovremeno je zabilježen ekonomski rast. No rat za prašumu nije niti približno gotov, pred Brazilom su još mnoge bitke.“

Krčenje šuma pridonosi toplijoj klimi. Biljke se hrane ugljičnim dioksidom u procesu fotosinteze, a spaljivanje povećava udio ugljičnog dioksida u atmosferi.

I ciklus vode je poremećen. Mijenja se i sastav tla i smanjuje prianjanje tla za podlogu pa nastaju klizišta i blatne  poplave.

I dok se globalni čelnici, tobože, brinu o globalnom zatopljenju, dotle poduzetnici, potpomognuti njihovim nakaradnim zakonima, devastiraju okoliš. Božje remek djelo u Alabami (Kanada) i Kaliforniji (SAD) pretvaraju u pakao. Ali u tim nalazištima ima više milijardi barela nafte!

Naftni škriljac, mješavine pijeska i nafte, poznat kao bitumen, u Alberti se grubo pročišćava, a zatim prevozi u rafinerije gdje se iz njega izdvaja nafta. Za njegovu eksploataciju potrebni su najveći bageri, kranovi i kamioni na svijetu. Veći dio od gotovo milion i pol barela nafte, koliko SAD dnevno uvoze iz Kanade, potiče iz tih izvora.

Za to vrijeme, ne baš tako mlad (1971.), kako mu tepaju, ali ‘napredni’ predsjednik Kanade Justin Trudeau brine o korektnosti kanadske himne, pa su zakonski sa 225  zastupnika za i 74 protiv promijenili riječi:

„O Kanado, ti si tako velika zemlja da te svi tvoji sinovi istinski vole.“ u

„O Kanado, ti si tako velika zemlja da te svi mi istinski volimo“.

No bitno je da se Trudeau hvali da je Montrealski protokol, potpisan 1987. u Montrealu bio početak za smanjenje ozonske rupe iznad Antartike. Protokol je dopunjavan pa je tijekom vremena izbačena upotreba freona, halona i drugih halogeniranih ugljikovodika koji uništavaju ozon.

Hrvatska je potpisala izmijenjene i dopunjene dokumente prvi put 1991. godine.

Montrealskom protokolu pridonio je rad Susan Solomon (1956.), kemičarke, koja se bavila istraživanjem mehanizma uništenja ozonskog omotača. Godine 1986. i 1987. Solomon je vodila Nacionalnu ekspediciju za ozon u McMurdo Sound na Antartici.  Tim je ustanovio da je razina oksida klora 100 puta veća nego što bi se očekivalo u atmosferi.

Od sredine 1990-ih, razine ozona postale su relativno stabilne. Osim freona i halona, vulkanske erupcije djeluju na uništenje ozonskog omotača pa djeluju na proces ozdravljenja. Štetni aerosoli se dižu visoko u atmosferu i onda oštećuju ozonski sloj. Posebno su erupcije čileanski vulkana Puyehue-Cordon Caulle u 2011. i Calbuco u 2015. pridonijele su mnogo većim rupama nego što se  očekivalo. U stvari, 2015. rupa bila je najveća u povijesti.

Simulacije oporavka ozonskog omotača, koji je izrađen na bazi mjesečnog prosjeka ukupnog ozona na Antarktiku u listopadu, ukazuju da bi se veličina rupe trebala vratiti na razinu od prije 1980. do 2075. godine: https://svs.gsfc.nasa.gov/30602.

Od svih štetnih utjecaja, najveću pozornost izaziva globalno zatopljenje koje sve više prelazi u izraz ‘klimatske promjene’, što može značiti bilo što vezano za klimu. O tome se počelo više govoriti 1992. godine, kada su birokrati UN proširili svoju brigu za okoliš, optužujući ljudsko djelovanje.

Prema izvještaju Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e pratili su infracrveno zračenje iz Zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje. Otkrili su da je većina energije, otpuštene sa Sunca, reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u Zemljinu nižu atmosferu. Ovo je rezultiralo ukupnim učinkom hlađenja koji je u potpunoj suprotnosti s tvrdnjama NASA-inog klimatološkog odjela koji tvrdi da staklenički plinovi uzrokuju globalno zagrijavanje. Uz pomoć podataka prikupljenih korištenjem radiometrije širokopojasne emisije, utvrđeno je da ugljični dioksid i dušikov(II)oksid iz gornjih slojeva atmosfere ne apsorbiraju, nego reflektiraju toplinsku energiju.

„Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni termostati,“ kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, jedan od istraživača uključenih u ovu studiju. „Kada se gornja atmosfera (termosfera) zagrijava, ove molekule daju sve od sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir.“ Tako se 95 % sunčevog zračenja odbija natrag u svemir i to upravo zahvaljujući CO2 i NO u gornjim slojevima atmosfere. Drugim riječima, bez ovih tvari,  Zemlja bi mogla apsorbirati potencijalno devastirajuće količine solarne energije koja bi doista otopila polarne kape i uništila planet.

„Šok otkrivenja se suprotstavlja osnovnoj tezi o tzv. Teoriji stakleničkih plinova koja tvrdi da veća količina CO2 znači i veće zagrijavanje našeg planeta,“ napisali su H. Schreuder i J. O’Sullivan za PSI. Ovi novi podaci opovrgavaju tu ideju i predstavljaju veliku sramotu za NASA-inog glavnog klimatologa, dr. Jamesa Hansena i njegov tim koji su aktivisti globalnog zatopljenja još od 1988. godine. Neposredno nakon objave ove studije, on se povukao u mirovinu.

Do sličnih podataka došli su i CERN-u. Lawrence Solomon, direktor Energy Probe, za web stranicu International Business Tine: „Sunčevo magnetsko polje kontrolira koliko će kozmičkih zraka stići do atmosfere Zemlje (što je jače solarno magnetsko polje to više ono brani Zemlju od dolazećih kozmičkih zraka iz svemira), Sunce tako određuje temperaturu na Zemlji.“

Jasper Kirkby (CERN) još  je 1998. godine otkrio kako globalno zagrijavanje može biti dio prirodnog ciklusa zemaljskih temperatura, što je uznemirilo zagovornike globalnog zagrijavanja koji smatraju da je zatopljenje uzrokovano ljudskim djelovanjem, pa je njegov rad deset godina bio suspendiran.

Nigel Calder, znanstvenik koji je pisao o otkrićima s CERN-a, je izjavio za International Business Time:  „Iako nikada to nisu potvrdili, visoki svećenici ‘Neprikosnovene Istine’… su uvijek znali za hipoteze o kozmičkim zračenjima te da je ova teorija opasnost za slabo smišljene i formulirane  modele koji su bazirani na utjecaju stakleničkih plinova. Sada vam jasno i glasno možemo objasniti dinamiku velikih planetarnih utjecaja koje je Sunce imalo u prošlim stoljećima i milenijima. Svi ti mehanizmi se mogu aplicirati na događaje za vrijeme zagrijavanja u 20. vijeku.“

Poznata klimatologinja Judith Curry je nedavno napustila akademski i istraživački rad kako bi mogla govoriti istinu. Ona smatra da je mit  o globalnom zatopljenju počeo 70-ih godina, a pokrenula ga je nuklearna industrija, koja je tražila profit. Ovaj mit je dobio potporu 1973. godine tijekom embarga nafte u zaljevskim zemljama, a potaknut je strah da će nafte nestati.

Dokument koji je 24. 4. 2018.objavio časopis Journal of Climate zaključuje da visoke procjene budućeg globalnog zatopljenja iz većine simulacija računalnih klimatskih promjena nisu u skladu s promatranim zagrijavanjem od 1850. godine. Ona misli da će buduće zagrijavanje biti 30-45 % niže nego predložene simulacije. Judithin suradnik, britanski matematičar Nicholas Lewis objašnjava: „Naši rezultati impliciraju da će, za svaki budući scenarij emisija, zagrijavanje vjerojatno biti znatno niže od središnjeg simuliranog modela računala predviđenog IPCC-om (Međuvladin panel o klimatskim promjenama), a vrlo malo vjerojatno da će prijeći tu razinu.“

Da ne duljim.

Na pitanje, ‘što bi moglo natjerati znanstvenike klimatologe da izdaju bit svoga poziva’, Judith Curry kaže da je to „politika, novac i slava.”

U sveopćem globalnom zatopljenom ludilu pojavljuju se i kemijski tragovi koje ispuštaju avioni. U Nature Communications objavljeni su podaci o ovim tragovima koji opravdavaju stvaranje bijelih tragova: vlažnost, koja je prirodno prisutna u zraku uzrokuje rast kristala na česticama koje ispuštaju avioni, čak za deset puta. Pod određenim uvjetima, kondenzacijski tragovi ostaju u atmosferi satima kao bjeličasti plastični omotač. On upija neka zračenja koja dolaze sa Zemlje i ponovno ih emitira na Zemlju. Učinak svega je zagrijavanje. Oni ne govore o namjernim ‘zaprašivanjima’.

Možemo li sasvim vjerovati izvještajima o ‘nevinosti’ avionskih tragova (chemtrails), kada se još sredinom prošlog stoljeća manipuliralo s raspršivačima srebrovog iodida, iz aviona, kako bi se stvorili oblaci na 10 km visine.

Prema istraživanju Stephena Dahla, umjetni oblaci se uglavnom stvaraju pomoću raspršivanja čestica srebrovog iodida: „Sa stvaranjem umjetnih oblaka se započelo krajem 40-tih godina XX. stoljeća, uz pomoć takozvanog suhog leda, no tek se s početkom 60-tih godina, počelo s korištenjem srebrovog  iodida, naročito nad tlom SAD-a kako bi se dobio što veći broj padalina. Kalifornija je dobila 10-15 % više padalina zahvaljujući zaprašivanju visokih dijelova atmosfere ovim spojem, no zahvaljujući ovom napasnom mijenjanju atmosfere pojačao se broj olujnih oblaka kao i količina snježnih padalina i pojava tuče.“

Očito da su se zbog ovakvih izvještaja globalisti malo uspaničili pa su organizirali tinejdžere da svojim neznanjem i neiskustvom protestiraju. Tu im je poslužila ‘maskota’, simpatična švedska djevojčica Greta Thunberg koju su doveli i u Davos i koja je važno saopćila ‘liderima’: „Što se tiče klimatskih promjena, moramo priznati da nismo uspjeli.“ Pa su onda ‘lideri’ preko facebooka pozvali ‘bježanje’ s nastave. I evo ih. Oni bi čokoladu, uz bocu piva, a nisu se informirali kako ta čokolada dolazi do njih i kako se robovskim radom muče njihovi vršnjaci na plantažama kakaovca.

Nije to važno. Glavno da oni imaju mobitele, laptope, fotoaparate, pa će ih neke ‘veljačice’ pozvati da upriliče mimohod od Europe do Markova trga. Ne znaju ‘dječica’, informatičkog doba i e-učenja, da u te njihove uređaje idu rijetki metali koje opet u robovskom radu negdje u Africi kopaju kao mineral coltan njihovi vršnjaci, pod budnim okom automatske puške.

„Jako smo zabrinuti i stanje je alarmantno jer se do 2030. sve emisije trebaju smanjiti za pedeset posto. Ako se ne poduzme nešto posljedice će biti sto puta jače od ovih što sada osjećamo. I zato se nadam da ćemo se skupiti u što većem broju. Mi imamo pravo glasa i želimo da se naš glas čuje,“ trkelja ‘veljačica’, facebook organizatorica  zagrebačkog prosvjeda.

Za kraj jedna lijepa priča o orahu.

Svojevremeno su kisele kiše bile ‘baba roga’ klimatskih zastrašivanja. No, uvođenjem plina kao goriva i izbacivanjem ugljena koji sadrži sumpor, situacija se popravila. Na livadi u mome Naselku bio je, kiselim kišama, teško oštećen orah. Gornji dio krošnje se osušio. Stršale su, jadno, samo niže grane. No, kad je u naselje uveden plin, neugodni smrad od paljenja ugljena je nestao i orah se oporavio iako su rane na glavnoj grani ostale.

„Ima li, dakle, smisla oduševljavati se za lažne ideje vremena i za njihove nositelje,

za te mizerne bogove iz zemlje i praha, koji će svi proći kao pljeva,

kad Bog zavitla snažnom desnicom svojom.

Stojmo, dakle, na to nas upućuje zdrav razum!

Stojmo, dakle, čvrsto uz onoga, koji je Gospodin sadašnjosti i prošlosti i budućnosti, vjerovali to ljudi ili ne!“

Blaženi Alojzije Stepinac

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)