HRVATSKA: Butković odbio komentirati presudu Ivi Sanaderu

Vrijeme:1 min, 20 sec

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odbio je komentirati presudu Ivi Sanaderu, poručivši kako ne komentira ni nepravomoćne ni pravomoćne presude, dok je potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, s kojim je nazočio potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava bakarskoj Pomorskoj školi, ustvrdio kako formalno nije riječ o presudi HDZ-u, no da se sadržajno tako može tumačiti.

“Presuda je donijeta i mora je poštivati svaki građanin”, rekao je kratko ministar Butković, prenosi Hina.

Upitan je li to presuda i HDZ-u, Butković je ustvrdio da je to “presuda Ivi Sanaderu, a ne HDZ-u”. “Bilo je i prije presuda ljudima iz HDZ-a i ljudima u drugim strankama”, kazao je.

Komadina: Od tolikih procesa neki morao završiti i ovakvim epilogom

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ustvrdio je kako nije dobra poruka građanima da premijeri završavaju u zatvoru, ali i poručio da to nije presuda HDZ-u formalno, no da se sadržajno može tako tumačiti.

“Od tolikih procesa neki je morao završiti i ovakvim epilogom”, ustvrdio je Komadina za presudu bivšem hrvatskom premijeru dodavši kako je ipak ne bi komentirao jer nije previše pratio sudske presude.

Na opasku kako neki tvrde da Sanader nije mogao sam sve obaviti te da su mu pomagali još neki u stranci, Komadina je uzvratio: “Za to postoji policija, pravosuđe i DORH. Ako ih ima još, treba procesuirati sve koji su tome doprinijeli.”

Bitno je, kaže, ono što će sada poduzeti građani i “hoće li davati povjerenje stranci koja producira zatvorenike”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)