VIDEO: Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji ceste Neum-Stolac

Vrijeme:1 min, 9 sec

Radovi na izgradnji magistralne ceste koja će povezati Neum, sa Stocem, odnosno unutrašnjošću Bosne i Hercegovine u punom su jeku.

Nakon što je asfaltirana dionica od Starog Neuma do Babina dola, pri završetku je i asfaltiranje dionice od Babina dola do Oštrovca, te izgradnja tunela kod Oštrovca. Probijena je i trasa od Oštrovca do Broćanca, nakon čega slijedi asfaltiranje, a istovremeno se probija tunel kroz planinu Žaba dugačak 975 metara, piše Hrvatski Medijski Servis.

U videu “Cesta FBiH” možete vidjeti kako iz zraka izgleda do sada izgrađeni dio ceste, te trasa na kojoj su radovi u tijeku, kao radovi na tunelu Oštrovac i tunelu Žaba.

Uskoro bi trebala početi i izgradnja ceste iz pravca Stoca prema Neumu, na dionici od Drenovca do Stolova.

Podsjetimo, radovi na nastavku izgradnje ceste Neum- Stolac počeli su prije godinu dana, krajem ožujka 2018. godine, a cesta u dužni od 40 kilometara trebala bi biti završeni znatno prije predviđenog roka 2022. U “Cestama FBiH” vjeruju da će ovaj magistralni pravac biti završen do kraja naredne godine.

Sredstva za izgradnju ceste Neum- Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magitsralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna eura kojeg kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj. Izgradnja ceste koja će povezati obalu s unutrašnjošću BiH koštat će 40 milijuna eura.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)