Gospa Fatimska večeras ujedinjuje svijet u molitvi za mir

Vrijeme:1 min, 28 sec

Jednosatna molitva će započeti u 21 sat po hrvatskom vremenu, a organiziran je i live streaming na stranicama.

Župna crkva u portugalskoj Fatimi pokrenula je projekt Mater Fatima – odnosno jednosatnu molitvu krunice i žrtvu za grešnike u svijetu. U crkvi će biti izloženo Presveto, a u sat vremena će se održati klanjanje, molitva krunice i posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu prema sv. Ljudevitu Montfortskom.

Krunica će se moliti na nakane koje je zatražila naša Majka u Fatimi: za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknada bezgrešnim srcima Isusa i Marije, za obraćenje Rusije te za duše u čistilištu.

Slobodna Dalmacija piše kako je cilj ovoga događanja ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir te da ljubav Djevice dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica.

Župnik Hector Alfonsko Ramirez Sanz Cerrada je pozvao svijet da se na stogodišnjicu smrti svetog Franje Marta, jednog od vidioca, okupi na molitvi za mir i spas duša.

U Hrvatskoj je za projekt zadužen dr. sc. Franko Ćorić koji tvrdi kako su organizatori do sada prikupili oko 50 kontakata u svijetu te su s ovim ciljem ujedinili preko 40 marijanskih svetišta, većinom u Južnoj Americi, među kojima je i jedno od najpoznatijih – Svetište Gospe Guadalupske.

Inače, molitva će se održati u župnoj crkvi koja je postojala prije Gospinih ukazanja 1917. godine kada je troje malih pastira Franju, Jacintu i Luciju pozvala na molitvu krunice i žrtvu za grešnike u svijetu. U toj crkvi su kršteni vidioci.

Jednosatna molitva će započeti u 21 sat po hrvatskom vremenu, a organiziran je live streaming na stranicama materfatima.org i Facebook stranici projekta.


Bitno.net/https://www.bitno.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)