ČOVIĆ: “DF-a neće biti za pregovaračkim stolom, koga će SDA imati u svom bloku je njihova stvar”

Vrijeme:1 min, 40 sec

“Među Bošnjacima, gospodin Izetbegović predvodi taj blok stranaka, koga će on imati u tom bloku je apsolutno njegova stvar. Za pregovaračkim stolom sigurno neće biti DF-a i nekih drugih”, rekao je danas predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), u pauzi sjednice predsjedništva HNS-a o formiranju Vijeća ministara i Vlade Federacije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Što se tiče vijeća ministara, sve je spremno. Usuglašene su izjave između 3 politička bloka, i sad trebamo razgovarati o podjeli resora. Nema nikakvih tehničkih problema. Što se tiče Vlade Federacije, mi razgovaramo sa svim faktorima kako bi napravili jednu agendu za naredne 4 godine. Prva točka treba biti izborno zakonodavstvo i bez toga nema smisla ulaziti u bilo kakvu aktivnost”, kazao je Čović.

Na sjednici Predsjedništva HNS BiH izabran je novi-stari predsjednik Glavnog vijeća dr. Božo Ljubić, a razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i migrantskoj krizi koja u zadnje vrijeme pogađa dijelove BiH.

“Moramo se ponašati kao uređeno pravno društvo iako smo svjesni da to nismo. Stav HNS-a će vjerojatno ići u tom pravcu da zatražimo da institucije BiH zatvore svoje granice, u tom smislu riječi da znamo tko nam je u državi, što danas ne znamo, nego nagađamo”, komentirao je Čović, te dodao:

“Mora zaživjeti jedno društvo u kojem ćemo osigurati svim žiteljima BiH sigurnost.”

Na pitanje o nedavnoj presudi Radovanu Karadžiću, Čović je rekao da je zločinac onaj komu presudi sud.

“Svaki zločinac je zločinac ako je oko toga presudio sud, i nisam ja taj koji definira nečiju poziciju. Da se razumijemo, ja sam akter vremena u kojem se događao jedan užasan rat, i oko toga imamo jako jasan stav. Bez obzira o kome se radilo, nema veze jeli to netko od Bošnjaka, Hrvata ili Srba. Mnogo ljudi još hoda ovom zemljom, a da se žrtve oplakuju bez da znamo tko je počinio te zločine. Svaka majka isto plače i to nema veze s nacionalnošću”, rekao je.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)