Ratni brodovi NATO-a su pod pratnjom ruske mornarice u Crnom moru, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane.

“Brodovi NATO-a, u čijem sastavu su bile tri fregate iz Nizozemske, Kanade i Španjolske, a koji su ranije ušli u Crno more, su pod pratnjom ruske flote”, navodi se u priopćenju.

U Crno more su uplovili nizozemski razarač “Evertsen”, kanadska fregata “Toronto” i španjolska fregata “Santa Marija”. Na putu ih je pratila turska fregata “Gelibolu”.

Francuski tanker “Var” je, također, stigao u Istanbul zajedno sa grupom ratnih brodova, ali nije uplovio u Crno more. U Crno more su doplovili i bugarske fregata “Draski” i rumunjska “Regele Ferdinand”.

“Sputnjik” navodi da ratne brodove NATO-a prate ruski brodovi “Ivan Hurs” i “Vasilij Bikov”.

NATO je ranije potvrdio da je grupa brodova raspoređena u regiji kako bi sudjelovali u vježbi “Morski štit” (Sea Shield) zajedno sa ukrajinskim i gruzijskim snagama, prenosi “Sputnjik”.

Moskva je u više navrata upozorila da vojno nagomilavanje NATO-a u blizini ruskih granica može isprovocirati vojni sukob.

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.