Razbijeni IS otvoreno prijeti Europi?

Vrijeme:3 min, 57 sec

Nakon “konačnog” poraza tzv. Islamske države, nitko ne može odahnuti. “Konačnog” valja staviti pod navodnike, jer, iako je uništena posljednja utvrda islamista u Siriji, to samo znači da je uništeno njihovo logističko središte, no preživjeli, uključujući i njihovog vođu al Baghdadija, će sad nastaviti sa svojim planovima za Europu u daljnjoj borbi protiv “nevjernika” t.j. protivnika šerijata i kalifata.

Istina, dugo planiranoj operaciji stvaranja kaosa, u odveć kaotičnoj Europi, će islamisti morati pristupiti brže no što su planirali i tješiti se možemo samo činjenicom da tko žuri griješi češće. Zahvaljujući Junckeru, Sorosu, Merkel, Macronu i ostalim “filantropima”, t. zv. Islamska je država postala virtualno neuništiva; među stotinama tisuća, pa čak i milijunima “migranata” koji su “dobrostivošću” “mudrih” europskih vođa dospjeli u samo srce Europe, nalaze se stotine i tisuće (potencijalnih) boraca IS-a. Iako nemaju više nekakvo formalno središte, veze su ostale, i što je važnije, te po nas opasnije, militantni fanatizam je opstao, i opstajat će dok god postoje islamisti koji se nisu asimilirali, a takvih je dosta.

Naime, IS planira više terorističkih napada u Europi sad kad je kalifat poražen na Bliskom istoku. Savezničke snage, doduše, jesu prošle nedjelje proglasile pobjedu nad posljednjom tvrđavom IS u Siriji, ali dokumenti pokazuju da islamisti planiraju nastaviti širenje uništenja i osvete u porazu za svoj samoproglašeni kalifat. Kao da vjerski fanatizam nije bio dosta, sad je motiv još i – osveta.

Određene su obavještajne službe došle u posjed pojedinih dokumenata za koje se smatra da potječu s hard disk-a koji je nađen nakon borbe između pripadnika IS-a i lokalnih snaga u sirijskoj pustinji prije mjesec dana. Oni uključuju planove za uspostavu jedinice za terorističke operacije u Europi i na taj će način imati koristi od članova IS koji su već tamo, zahvaljujući, i to treba uporno ponavljati, europskim političarima.

Tri su člana IS-a pala u spomenutom sukobu. U pismu napisanom u siječnju, vođa islamista u Siriji navodi, između ostalog, kako pomoći članovima IS-a u Europi da izvrše napade. Pismo, koje je potpisao čovjek koji se zove Abu Taher al-Tajiki, sadrži ove retke napisane u trećem licu: “Brat (al-Tajiki) ima pojedince koji žele raditi u područjima daleko od islamske države. On je ovlašten imati kontakt s njima i upravljati operacijama..”

Prema dostupnim podacima raznih službi, Al-Tajiki je planirao predstaviti svoj plan komisiji koju je poslao vrhovni IS lider Abu Bakr-al Baghdadi, ali sastanak se nije dogodio jer je ubijen posrednik. U predmetnom pismu se stoga traži novi sastanak. Također, smatra se da je Al-Baghdadi, koji je osnovao kalifat 2014. godine, skriven u skrovištu sa svojim borcima nakon odlučujućeg poraza u Baghuzu.

U još dva pisma vođama IS-a u Iraku i Siriji, al-Tajiki sugerira stvaranje takozvanih “krokodilskih ćelija”, s engleskog “crocodile cells”, izraz koji se čini da se odnosi na teroriste koji djeluju nevidljivo ispod radara u Europi.

“Svaka osoba koja postane prijetnja Islamskoj državi … šalje nam se u potpunosti njegova fotografija, adresa i broj. Onda pričekajte naš video gdje je ubijen, s Božjom voljom.”

Dokumenti također ukazuju na “poteškoće” s kojima se islamska država suočava kada se iz otvorene borbene sile pretvori u tani gerilski pokret pobunjenika, a što se upravo dogodilo njihovim “konačnim” porazom u Siriji. Kao prvenstveni “problemi i prepreke” se navodi “nedostatak bombaša samoubojica.”

Dakle, ono što možemo zaključiti je da će uslijediti masovna, ako se uopće može rabiti ta riječ budući govorimo o gerili, regrutacija i vrbovanje muslimana koji su u milijunskim brojevima već pristigli u Europu.

Posebno je zabrinjavajuć izraz “crocodile cells”, odnosno krokodilske ćelije. Tko god je imao prilike boraviti ili prolaziti prirodnim staništima krokodila, morao bi znati da su ti predatori praktički nevidljivi, stopljeni u okolinu i kad ga opaziš, onda je već prekasno.

Primijenimo li to na velike europske gradove, većma getoizirane t.j. s gradskim četvrtima u kojima policija i sve državne službe i snage praktički nemaju pristup, a kamoli obični građani, možemo pretpostaviti što će biti, metaforički rečeno, “močvare” u kojima će se množiti novi krokodili.

Predstoji novo krizno razdoblje pa je potrebno što hitnije pristupiti ne samo sprječavanju dolaska novih “migranata” u Europu, jer se to nikad nije ni smjelo dogoditi, nego se mora početi razmišljati kako došljake, došli oni zakonito ili nezakonito, što prije vratiti tamo odakle su došli, pa i platiti im avionski charter ako treba.

Multikulturalizam je mrtav, nikad nije ni bio živ, osim u glavama zlonamjernih luđaka, a isto je s “ljudskim pravima” jer, uostalom, zašto “davati” ljudska prava onima koji to ne žele, nego još za ta “ljudska prava” uzvraćaju smrću, strahom i terorom. Bomba ima samo jednu riječ u vokabularu, a gospoda “progresivci” i “liberali” samo neka tetoše i zbrinjavaju tisuće i tisuće novih potencijalnih bombaša.

M.Marušić/HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori