USTAVNI SUD BiH: Danas i sutra o apelaciji Krišto i Danu RS-a

Vrijeme:1 min, 4 sec
Ustavni sud Bosne i Hercegovine bi na plenarnoj sjednici zakazanoj za danas i sutra 28. i 29. ožujka trebao razmatrati ukupno šest zahtjeva za ocjenu ustavnosti koji su predloženi za rješavanje u četiri odvojene odluke.

Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan Feni je potvrdio kako prijedlog dnevnog reda za plenarnu sjednicu nije pretrpio nikakve izmjene u odnosu na ono što je objavljeno na službenoj stranici tog suda.

U kontekstu sa zahtjevima za ocjenu ustavnosti čije je rješavanje predloženo u četiri odvojene odluke, Mijan je kazao da se jedna odnosi na Zakon o Danu RS, a jedna na zakone o parničnom postupku oba entiteta u pogledu odredbi koje se tiču prava na naplatu troškova u parničnom postupku kada je jedna od strana zastupana od pravobraniteljstva.

“Tri zahtjeva odnose se na Naputak Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH) o načinu provedbe posrednih izbora (za Dom naroda Parlamenta FBiH), dva zahtjeva koje je podnio Sud BiH i treći koji je podnijela Borjana Krišto u svojstvu predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH)”, precizirao je.

Osim razmatranja zahtjeva za ocjenu ustavnosti i donošenja odgovarajućih odluka, Ustavni sud BiH bi trebao usvojiti godišnji izvještaj o radu za 2018. i Izvještaj o izvršenju proračuna Ustavnog suda BiH za 2018. godinu.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)