Palestinci i Izraelci i sinoć su se bombardirali

Vrijeme:1 min, 6 sec

Novi napad iz Gaze prema izraelskom teritoriju izvršen je sinoć, a Izrael je odgovorio tijekom noći, čime je narušeno zatišje koje je vladalo u utorak tijekom dana.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je po povratku iz Washingtona upozorio da je spreman na nove akcije u Gazi nakon izraelskih napada koji su bili odmazda na palestinsko ispaljivanje rakete kada je u Tel Avivu ranjeno sedam osoba.

Sukob počeo u ponedjeljak

Sukob je počeo u ponedjeljak prije zore ispaljivanjem projektila iz Pojasa Gaze kojim kontrolira Hamsa na izraelski teritorij. Raketa je pogodila kuću u blizini Tel Aviva i ranila sedam osoba.

Izrael je odgovorio u ponedjeljak navečer napadom zrakoplova, helikoptera i tenkova na više desetaka ciljeva u Pojasu Gaze.

Palestinci su u noći na utorak ispalili više desetaka raketa i minobacačkih granata na izraelski teritorij uz granicu pojas Gaze. U napadu nije bilo žrtava.

Potom je u utorak bilo mirno.

Izrael je na novi napad odgovorio ciljanjem “dodatnih meta Hamasa u Gazi”, objavila je vojska u noći na srijedu.

“Ako Hamas misli da ćemo ostati bez reakcije, dok njihove rakete, eksplozivi i upadi preko granice prijete životima izraelskih građana, vara se”, komentirala je vojska na Twitteru.

Dosad u novom valu sukoba nije bilo mrtvih, a ranjeno je po sedam osoba s obje strane.

 

 

Hina/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)