LOVRINOVIĆ: SDA čeka Hrvate i Srbe po svojoj volji

Vrijeme:1 min, 10 sec

Predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović smatra da je SDA spremna da i ovaj mandat potroši uludo, čekajući pobjednike iz reda Hrvata i Srba po njihovoj volji.

“Bilo bi daleko pragmatičnije prihvatiti realnost života u BiH i političku volju hrvatskog i srpskog naroda”, rekao je Lovrinović.

Govoreći o uvjetovanjima formiranja vlasti u BiH usvajanjem godišnjeg nacionalnog plana za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO, on kaže da ovo pitanje treba biti riješeno dogovorom i da nema načina da se netko natjera na njegovo usvajanje.

“Umoran sam više od toga da se svaka, najmanja primjedba na neko rješenje smatra napadom na BiH i njeno postojanje”, rekao je Lovrinović za “Oslobođenje”.

On je ocijenio da dio bošnjačkih politika Godišnji nacionalni plan smatra snažnim mehanizmom da se privole predstavnici drugih konstitutivnih naroda da pristanu na njihove uvjete.

“Po mom mišljenju, to je najveća prijetnja za budućnost BiH”, Lovrinović.

On smatra da je krajnje vrijeme da se u BiH poštuje ustavno rješenje i da oni koji žele drugačiju zemlju do toga pokušaju doći izmjenama Ustava, a ne njegovim kršenjem i različitim podmetanjima.

Lovrinović kaže da okupljanje političkih stranaka u nacionalne blokove nije nužno u vezi s uspostavljanjem vlasti.

“Sigurno je samo jedno: ne može nitko izigrati političku volju nijednog konstitutivnog naroda u BiH niti njihova politička i sva druga prava”, rekao Lovrinović.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)