Barca i Man United gledaju jedan drugom u svlačionicu: Je li na pomolu velika razmjena?

Vrijeme:1 min, 53 sec
Barcelona je u opasnim kombinacijama što se transfera tiče, barem ako je suditi po pisanju najjačih sportskih listova iz najvećeg grada Katalonije. Matthijs de Ligt glavna je preokupacija čelnih ljudi Barce i ne žele ništa prepustiti slučaju, piše Gol.hr.

Mladi kapetan Ajaxa uskoro će objaviti svoju odluku o nastavku karijere i bilo bi pravo iznenađenje da izabere odlazak u neki drugi klub osim Barcelone. Pisalo se i prije kako su mu obećali odmah mjesto u momčadi sljedeće sezone uz Gerarda Piquea, a to je navodno bio uvjet za dolazak.

To znači da Samuel Umtiti može gledati prema novom klubu iako je on sam prije nekoliko dana izjavio kako će sljedeće sezone i dalje nositi dres Barcelone. Francuski reprezentativac i svjetski prvak iz Rusije vjerojatno neće sjediti na klupi, čak ni i u Barci, pa je prilično izgledno da ovog ljeta napravi transfer karijere.

Umtiti je stoper kakvih nema na tržištu

Manchester United spominje se kao jedan od mnogobrojnih interesenata jer ovakav se stoper ne može baš lako naći na tržištu. Barca ga je zaštitila klauzulom od 500 milijuna eura, no prodat će ga za deset puta manju cifru. De Ligt je označen kao projekt kluba, a Umtiti će platiti cijenu.

Odnosi s klubom malo su zahladili kada je ozlijedio koljeno, zbog čega se tek nedavno vratio u punu formu. Liječio ga je konzervativnom metodom, a u klubu su bili ljutiti jer su liječnici smatrali da će se brže vratiti na teren nakon operativnog zahvata.

Coutinho i Rashord na meti rivala

Još jednog igrača navodno želi United. Bacili su oko na Coutinha, koji se (zasad) nije snašao u Barceloni. No da ljubav prema igračima bude obostrana, piše se i o velikom zanimanju Katalonaca za Unitedova dragulja Marcusa Rashforda.

Barca traži mladog napadača koji će biti dugo u klubu, a prva je meta srpski nogometaš Luka Jović. No ako bi United bio zainteresiran za njihove nogometaše, pokušaj dovođenja Rashforda ne bi se smio propustiti. Čak se spominje i ubacivanje Malcoma u cijelu priču.

No sva ova pisanja engleskih i katalonskih medija mogu biti i dio psihološkog rata uoči međusobnog okršaja sljedećeg mjeseca u četvrtfinalu Lige prvaka. Vidjet ćemo na ljeto kad krene ludnica na nogometnom tržištu o čemu se radilo u ovom slučaju.

 

http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)