DODIK: BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije koja je bombardirala Srbe

Vrijeme:2 min, 21 sec

Predsjedatelj Predsjedništava BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Nišu, gdje se obilježava 20. godišnjice od savezničkog bombardiranja Srbije , da je NATO 1999. načinio stravični zločin agresije prema Srbiji ali i RS, da je to bilo nepravedno, nepošteno i da ne može oprostiti, a da Srbija treba biti ujedinjena i s njom svi Srbi izvan Srbije.

“Šteta koju su nanijeli je ogromna, civilizacijska, a nisu smatrali se trebaju ispričati. Nisam od onih koji će im to ikad oprostiti, i neću biti spreman prijeći preko toga. Obavljajući dužnosti, ali i kada budem običan čovjek, imat ću u sebi neoprostivo i tužno sjećanje na te dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji nanijeti tako teški gubici”,rekao je on, piše Tanjug.

“Stravična stradanja i bombardiranje Srbije i RS bili su dio zločinačkog plana NATO i Zapada koji su nas tada svrstali na stranu loših kojima treba načiniti štetu. Danas znamo da je NATO agresija dugo pripremana i znamo, po posljedicama, da i danas traje”, rekao je on.

“Danas problem Kosova nije riješen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje riješi. Opet zahvaljujući sadašnjoj vlasti, ponovo je to pitanje na dnevnom redu, teško, bolno, u nekorektnim okolnostima, u kojim je taj isti svijet opet protiv Srba u pokušaju ih pridobiti da priznaju Kosovo. Zato je važno da Srbija bude okupljena i svi mi oko Srbije. Treba dati snagu Vučiću i njegovoj pregovaračkoj poziciji i svemu što danas čini i pokušava od Srbije načiniti. Slobodno nebo, plave boje koje simbolizira slobodu”, poručio je Dodik.

Snaga Srbije je, kaže, u snazi države, njegovog predsjednika, vlade, demokracije.

“Treba se vratiti u legalni sustav državnog odlučivanja i vlasti, ne pokazivati nestrpljenje. Izbori su mjesto za odlučivanje o snazi Srbije”, poručio je Dodik.

On je istaknuo da danas, kada je izložen zahtjevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće prihvatiti.

“Neću zato što Srbija ne može biti u NATO. Ja ne mogu i neću nikada dozvoliti da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni”, naglasio je Dodik.

On je rekao da su naredne godine i desetljeća godine ” narodnog i nacionalnog okupljanja i ujedinjenja” misleći pri tome na Srbiju i RS

“Vjerujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu imati svoje države, a Srbi ne mogu imati jedinstvenu državu”, ustvrdio je Dodik.

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardirala Srbe i u RS i u BiH.

“Neka su prokleti svi oni koji su donijeli odluku i sudjelovali u ubojstvu male Milice Rakić i sve djece u RS i Srbiji. Živjela RS, živjela Srbija srpski narod, gdje god se našao”, poručio je Dodik.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori