Mađari najavljuju veliku agresivu: “Za Hrvatsku uvodimo tri-četiri nova igrača”

Vrijeme:1 min, 8 sec

Mađarski izbornik Marco Rossi i jedan od glavnih igrača Willi Orban uoči utakmice Mađarska – Hrvatska u prvi plan su na konferenciji za medije istaknuli – agresivnost.

U prvom kolu skupine E Mađari su s 2:0 poraženi u Slovačkoj i sad nipošto ne žele doživjeti novi poraz kojim bi si već nakon početnih 180 minuta uvelike kompromitirali šanse za plasman na Euro.

“Bili smo i više nego tužni nakon poraza od Slovačke, prvenstveno zato što našim navijačima koji su došli u velikom broju nismo priuštili zadovoljstvo”, izjavio je Rossi, 54-godišnji talijanski stručnjak koji je za izbornika izabran prije godinu dana, nakon što je 2017. senzacionalno s Honvedom osvojio naslov prvaka.

“Želim i fizički i mentalno spremne igrače”

Rossi nije krio svoju ljutnju nakon poraza od Slovaka pa ne čudi što je otvoreno najavio promjene.

“Promijenit ću početni sastav, igrat ćemo protiv Hrvatske s tri ili četiri nova igrača u odnosu na utakmici sa Slovačkom”, kazao je Rossi, pojasnivši:

“Želim igrače koji će biti i fizički i mentalno spremni za izvršavanje momčadskih odredbi. Želimo igrati agresivno protiv Hrvatske.”

Na tragu izbornikovih razmišljanja bio je i Willi Orban, 26-godišnji stoper koji igra za RB Leipzig i prema Transfermarktu je najskuplji mađarski nogometaš.

“Agresivnost je ta koja nam može ponuditi priliku protiv finalista Svjetskog prvenstva, to mora biti na razini.”

 

hms.ba/ http://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori