Ovog je tjedna Modrić dobio nagradu za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), a u ponedjeljak će Hrvatska pošta pustiti u optjecaj prigodno izdanje poštanske marke Hrvatski sport – Luka Modrić tiskane u 300.000 primjeraka.

Prije toga, podsjetimo, Modrić je kao prvi igrač u povijesti u istoj godini proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva te najboljim nogometašem Europe i svijeta u izboru FIFA-e, UEFA-e i France Footballa. Sve to ništa nije značilo vlastima u njegovu rodnom Obrovcu, gdje su lokalni liberali predložili da se Modrića proglasi i počasnim građaninom.

U skladu s mudrolijom kako nitko nije prorok u svom selu, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja i Gradsko vijeće prijedlog su – glatko odbili. Tako je umjesto nogometaša koji je glas o Obrovcu pronio cijelim svijetom počasnim građaninom proglašen tajkun Ante Jurjević, koji je poznat kao bivši zastupnik FIAT-a za Hrvatsku i gazda NK Zadar.

Poznat je i po tome što je, podsjeća Slobodna, optužen zbog 1,2 milijarde kuna duga, a suđenje još nije završeno.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.