OD TRAGEDIJE DO KOMEDIJE (VIDEO): Donald Tusk: Pakao je prazan

Vrijeme:54 sec

Sasvim je jasno da je, kako liderima EU, tako i pojedinim britanskim parlamentarcima, kompletan slučaj napuštanja EU, od tragedije prešao u komičnu atmosferu. Internet i društvene mreže su prepune ironičnih i satiričnih komentara, gifova i memeova.

Najnovija snimka nastala tijekom press konferencije, na kojoj predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker odgovaraju na pitanja medija, nam itekako pokazuje da je ova tragikomična situacija ‘´idi mi, dođi mi´, zaslužila i takav tretman. BBC je napravio video od tri najsmješnija trenutka s ove presice.

Na snimci možete vidjeti kako Jean-Claude Juncker na pitanje koliko dugo traje dulja odgoda breixta odgovara: ‘Do samog kraja’. Dok Tusk na pitanje ´ima li u paklu još mjesta za britanske parlamentarce koji uporno odbijaju sporazum s EU´ odgovara kako je pakao prazan.

Dakle, očito je da odluka koju je većina Britanaca donijela prije dvije godine, više nikome nije jasna. Podsjećamo, Velika Britanija je EU trebala napustiti 29. ožujka, ali su članice na jučerašnjem summitu jednoglasno privatile odogodu brexita do 22. travnja.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori