Ministrica Gabrijela Žalac pred odlaskom iz Vlade?

Vrijeme:1 min, 46 sec
Ministrica Gabrijela Žalac teško će ostati u Banskim dvorima. Nakon što joj je tolerirana “nesmotrenost s vozačkom dozvolom” pa i postupci i istupi “oko Mercedesa”, njezine najnovije izjave o unutarstranačkim sukobima u HDZ-u razljutile su vrh stranke i Vlade…

– Možda je netko sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni – tim je riječima, tj. stihovima repera Vojka V, šef Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković odgovorio novinarima na pitanje tko smješta ministrici Gabrijeli Žalac. Potom se nasmijao i otišao.

Ministrica je, naime, dan prije na upit o posljednjoj aferi, luksuznom Mercedesu koji je već neko vrijeme parkiran u njezinu dvorištu, izjavila da joj smješta netko iz HDZ-a. Njezine izjave o unutarstranačkim sukobima razljutile su vrh stranke te pojedine ministre i istaknute članove, piše Jutarnji list.

Ljutito je u četvrtak izgledao i sam premijer Andrej Plenković dok je iz Bruxellesa komentirao aferu Mercedes. Na pitanje što misli o tvrdnjama Gabrijele Žalac da joj netko podmeće, Plenković je kratko uzvratio: “Ne znam”. Uslijedilo je pitanje “Vjerujete li svemu što kaže” te premijerov odgovor: “Ja vjerujem to da će HDZ dobiti najmanje pet mandata na europskim izborima, da je najsnažnija, dominantna politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni već 30 godina i da će tako biti i nakon izbora koji se uskoro održavaju”.

HDZ-ovci s kojima su novinari Jutarnjeg lista razgovarali predviđaju da Žalac neće još dugo ostati u Banskim dvorima.

– Ne sjećam se da je netko ovako javno spominjao unutarstranačke sukobe. Mislim da će Plenković preko ovoga teško prijeći. Pa on sve čini kako bi javnosti predstavio da je stanje u stranci idilično, a Žalac sad javno govori o podmetanjima u stranci – smatra jedan od sugovornika iz HDZ-a i sam nezadovoljan zbog ministričinih navoda.

A iza ironične izjave Gordana Jandrokovića u četvrtak su neslužbeno stali svi ministri s kojima su novinari razgovarali jer velika većina njih smatra da njihovoj kolegici ne podmeće nitko iz stranke i da joj nije bilo pametno što je uvukla HDZ u priču o luksuznom Mercedesu, parkiranom u dvorištu njezine obiteljske kuće.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)