IZ PRVE RUKE: Prosinečki upozorio Dalića: Oni su ratnici, mogu ti napraviti problem

Vrijeme:1 min, 20 sec

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Azerbajdžana. Susret na stadionu Maksimir igra se večeras s početkom u 20.45 sati.

Iako izbornik Vatrenih Zlatko Dalić zna sve o protivniku, kao upozorenje pred susret stiže izjava izbornika reprezentacije BiH Roberta Prosiečkog. Naime, Prosinečki je nekadašnji izbornik Azerbejdžana, kojega sada vodi Nikola Jurčević.

– Azerbajdžan je manje-više isti u odnosu na vrijeme kad sam ja bio izbornik. Mislim da će biti možda samo nekoliko promjena koje je napravio Jurčević. Ne znam to, ali vjerojatno će biti tako, pretpostavljam – započinje Prosinečki u razgovoru za “Sportske novosti”.

Prosinečki se potom osvrnuo i na ključne igrače reprezentacije koju je nekad vodio, ali je imao i poruku za Dalića.

– Azerbajdžan ti može napraviti problem! Većina igrača igra u Karabagu, ekipi koja je igrala i u Ligi prvaka, te u Europskoj ligi. To je glavni klub u Azerbajdžanu. Makar, sad se poboljšao i Nefči. Dakle, reprezentativci su im uglavnom iz njihove lige. Dimitrij Nazarov igra u drugoj njemačkoj ligi u klubu Erzgebirge Aue, Ramil Šejdajev igra u ruskom klubu Krilja Sovjetov. To je uglavnom to, sada više ne znam tko još igra negdje izvan Azerbajdžana – rekao je Prosinečki.

Smatra kako će Azerbajdžan pokušati napraviti iznenađenje na Maksimiru, ali da neće u tome uspjeti.

– Oni su ratnici koji neće posustati od prve do posljednje minute. Međutim, teško mogu nešto napraviti protiv Hrvatske. Pogotovo u Maksimiru. Ipak, bit će maksimalno posvećeni kako bi napravili što bolji rezultat. Probat će napraviti iznenađenje, ali definitivno sumnjam da u tome mogu uspjeti – mišljenja je Prosinečki.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)