ACEH, INDONEZIJA (FOTO): Strava i užas: Festival bičevanja zbog bezazlenih prekršaja

Vrijeme:1 min, 7 sec

U indonezijskoj provinciji Aceh bičevano je nekoliko nevjenčanih parova nakon što su uhvaćeni kako u javnosti iskazuju nježnosti, što je prema šerijatskim zakonima te konzervativne regije zločin.

Bičevanje je uobičajena kazna za niz kaznenih djela u toj regiji, a tu spadaju i kockanje, konzumiranje alkohola i istospolni seksualni odnosi.

Jedina je to provincija u Indneziji koja još uvijek primjenjuje ovakve zakone.

U četvrtak je bičevano pet parova. Oni su pred džamijom u glavnom gradu pokrajine Banda Aceh primili od 4 do 22 udarca bičem, i to nakon što su odslužili nekoliko mjeseci zatvora.

Vjerska je policija uhvatila te ljubavne parove kako se grle i drže za ruke, a neki od njih su uhvaćeni i u spolnim odnosima. Stotine okupljenih, uključujući i djecu, gledali su kako je maskirani šerijatski policajac bičem udarao prijestupnike dok su se oni previjali od boli.

‘Nadamo se da u budućnosti neće više biti ovakvih slučajeva, to je sramotno’, rekao je vjerski policajac Safriadi.

U prosincu su bičevana dvojica muškaraca koji su uhvaćeni u seksu s maloljetnim djevojkama. Svaki je dobio po 100 udaraca bičem.

Skupine za ljudska prava kritiziraju javna bičevanja i tvrde da je to okrutno, a predsjednik Indonezije Joko Widodo zalaže se da se toj praksi stane na kraj. Ipak, među stanovništvom pokrajine Aceh to je još učestalo.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)