Evo što je Kramarić poručio hrvatskim navijačima

Vrijeme:2 min, 23 sec

Oni će kad – tad pasti u koncentraciji i to moramo iskoristiti. Ne smijemo se ničega bojati i ne podcjenjujemo nikoga. Danas svi igraju nogomet. Oni imaju našeg trenera i on će ih znati pripremiti. Poznaje tu našu filozofiju – istaknuo je Duje

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom kvalifikacijska je utakmica za Europsko nogometno prvenstvo protiv Azerbajdžana (četvrtak, 20.45 sati, stadion Maksimir), prenosi Večernji.hr

Trener, igrači, stožer, svi su se okupili u Zagrebu, smiju se, neki i upoznavanju, ali i odrađuju treninge i čekaju tri kvalifikacijska boda.

No, suparničke momke koje vodi hrvatski trener Nikola Jurčević nikako ne podcjenjuju.

– Ne treba strahovati, pokazali smo kvalitetu. Hrvatska ima širok broj igrača, tko nedostaje, može se nadomjestiti. Baš smo gledali video njih i imali sastanak. Vjerojatno će igrati blok. Moramo biti strpljivi i to izbornik stalno naglašava. Moramo tražiti bodove, a ako ne zabijemo prvih 15 minuta, moramo ići mirno i staloženo – kaže Duje Ćatela-Car.

– Oni će kad – tad pasti u koncentraciji i to moramo iskoristiti. Ne smijemo se ničega bojati i ne podcjenjujemo nikoga. Danas svi igraju nogomet. Oni imaju našeg trenera i on će ih znati pripremiti. Poznaje tu našu filozofiju – istaknuo je Duje i dodao:

– Da, napokon sam uhvatio pravu formu nakon Svjetskog prvenstva. Igram u kontinuitetu. Imam podršku svih. Sada je sve sjelo na svoje mjesto. Što se mene tiče, spreman sam. No, izbornik je tu da odluči, ali ja ću dati svoj maksimum ako zaigram.

Duje se osvrnuo i na novopridošlog Brunu Petkovića u napadačkom tandemu reprezentacije.

– Svi koji dođu super se uklope. I ja kada sam došao super su me primili ovi stariji. Bruno je prvi puta s nama i vidiš na treninzima da je sretan i da je pozitivan. Važno je za nas mlade igrače, koji dođemo među starije s respektom, da nas lijepo prihvate. Osjećamo se ugodno i to je najvažnije – zaključio je Duje Ćaleta-Car koji je u pravoj formi i nada se dobroj utakmici.

A onoga što ih u kvalifikacijama čeka svjestan je i napadač Andrej Kramarić:

– Bit ćemo motivirani i napaljeni i ponekad je tako teže igrati. Uvijek smo bili u problemima s momčadima koje su stajale defenzivno. Zato mislim da će ovo biti zanimljive utakmice. Na papiru to sve izgleda jednostavno, ali realnost je malo drugačija. Svi mogu igrati defenzivni blok. U današnjem modernom nogometu svatko svakog može pobijediti, a mi s ovim balkanskim mentalitetom – nikada ne znaš što se očekuje od nas – kaže Hoffenheimov napadač pa dodaje:

– Nemamo vremena da si dopustimo kikseve. Moramo biti spremni na sve i da se ne mučimo kao i uvijek. Kao i svi, nada se ispunjenom Maksimiru.

– Super je da se vratio taj neki nogometni svijet ponovno u Zagreb, zahvaljujući i reprezentaciji i Dinamu. Nadam se da će tako biti i u četvrtak. Navijači su naša snaga – zaključio je Andrej Kramarić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)