VUČIĆ: Od danas neće biti nekažnjenog nasilja

Vrijeme:2 min, 8 sec

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi prosvjeda u Beogradu, da je možda napravljena greška što je mislio da ima posla s racionalnim ljudima pa nije poslana policija u RTS, ali i da je narod u nedjelju mogao sve vidjeti.

Vučić je, u intervjuu “Pinku”, na pitanje je li umoran ili zabrinut, kazao da je umoran, a da je zabrinut bio mnogo više svih ovih dana.

“Danas znam da smo završili veliki posao, jer je narod u Srbiji sve mogao vidjeti. Znam da od danas neće biti nekažnjenog nasilja. Možda smo i mi napravili grešku što smo mislili da imamo posla s racionalnim i odgovornim ljudima pa nismo poslali policiju u RTS”, objasnio je on.

Kazao je da je šah igrao sa Stefanovićem u pauzi za ručak, jer, ističe, nije mogao jesti.

“Hodamo po žici po pitanju Kosova,ali, uspijevamo”

Govoreći o pitanju Kosova Vučić je rekao da je Srbija pritisnuta s različitih strana, ali da uspijeva “hodati po žici”.

On je tako odgovorio na pitanje kako se događaji kao što su današnji prosvjedi odražavaju na pregovaračku poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

“Naša pozicija u svijetu je mnogo bolja nego što je to bio slučaj ranije, ali je teško kada ste pritisnuti s različitih strana, kada se Albanci ponašaju iracionalno i neodgovorno i kada ste sa svake strane primorani štititi sve, s malim resursima i sve vrijeme morate hodati po žici”, rekao je Vučić.

Kaže – “sve to u situaciji, kada gotovo da ništa nemate u svojim rukama”:

“Ali, uspijevali smo do sada i nadam se da ćemo uspijevati i ubuduće”, rekao je Vučić.

On je dodao da će kosovski Albanci, koji su ponovo podnijeli zahtjev za članstvo u Interpolu – ponovo izgubiti i dodao da je njihova politika potpuno iracionalna.

“Opet će izgubiti. Ali, to unosi nervozu, stvara bezbroj problema. Ne znam zašto to rade, sve što rade je iracionalno”, rekao je Vučić za Pink.

On je dodao da je potrebno rješenje za Kosovo, a da je to rješenje više nego Srbima potrebno još jedino kosovskim Albancima.

“Ničeg racionalnog nema u njihovom ponašanju, što me navodi na pomisao da neko drugi stoji iza toga. Oni bez Srbije ne mogu ništa, ne mogu biti konsolidirana država i zato ne razumijem što je njihova politika”, rekao je on.

Srbija će se, kaže, držati svoje politike, poštovat će Albance, neće ih maltretirati..

“Trudit ćemo se da oni koji žive na jugu osjećaju Srbiju kao svoju državu, da se oni koji to ne žele nemaju na što žaliti”, rekao je Vučić.

Tanjug

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori