Bogat program u HNK Mostar ovaj tjedan

Vrijeme:1 min, 19 sec

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru ovaj tjedan očekuje vas niz zanimljivih događanja. U okviru Mostarskoga proljeća 2019. u srijedu, s početkom u 19 sati, moći ćete uživati u Danima Mire Gavrana. Prvi program toga ciklusa jest književno-kazališna večer M. Gavrana na kojoj će biti predstavljena njegova knjiga “Odabrane komedije”, objavljena u nakladi MH Zagreb. Ulomke iz komedija “Hotel Babilon” i “Najluđa predstava na svijetu” izvest će glumica Mladena Gavran. Moderatorica je Misijana Brkić-Milinković, a ulaz je besplatan.

U četvrtak i petak, s početkom u 20 sati, na repertoaru HNK Mostar bit će izvedena predstava “Jesenja sonata” glasovitoga švedskog redatelja i scenarista Ingmara Bergmana u režiji Roberta Raponje.

U ovom biseru svjetske dramaturgije govori se o susretu majke i kćeri nakon dugo vremena koji neočekivano otvara niz bolnih tema. U napetosti između ljubavi i mržnje, poput demona izlijeću u kasnu noć i sukljaju iz tih ranjenih i životom izudaranih persona bolne ispovijesti. Sve ono što je zatomljeno u biću mora kad-tad biti izgovoreno kako bi došlo do pročišćenja misli i osjeća, i, na kraju, do oprosta.

Ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook stranice hnkmostar ili telefonom na broj 063/019 019.

U organizaciji Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti “Franjo Milićević” i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru u subotu, s početkom u 20 sati, bit će izveden književni performans “Što te nema?“. Mostarski studenti nastojat će u performansu kroz spoj domaće i svjetske poezije te odabirom najdražih stihova i neobičnim scenskim zahvatima stvoriti jedinstvenu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima. Ulazak je besplatan.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori