MIJO KREŠIĆ: Zatražit ću istragu zloporabe službi sigurnosti BiH

Vrijeme:1 min, 29 sec

-Riječ je o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sustava, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije, rekao je Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti  komentirajući insinuacije da je on umješan u akciju vrbovanja selefija u BiH koje je provela obavještajna agencija iz RH.

Krešić se ovoga tjedna našao u središtu afere o navodnoj akciji hrvatske obavještajne službe kojoj je cilj bio dostaviti naoružanje radikalnim islamistima selefijama. Zajedno s njim javno optuženi bili su i generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić te novinar Mato Đaković. Previše su šupljina u organizaciji ovog udruženog paraobavještajnog pothvata ostavili stvarni redatelji ove krize, a jedan od njih, ministar sigurnosti Dragan Mektić, javno se pohvalio da je sve podatke dobio od OSA-e, što slučaju daje dimenziju više i zapravo potvrđuje kako ova agencija služi za političke i nacionalne obračune.

Krešić je izjavio je da su gluposti i nebuloze da je sudjelovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH.

“Riječ je o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sustava, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije”, rekao je Krešić za današnji Večernji list.

On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definite što je predviđeno ako određene informacije iziđu iz sustava.

“Dovođenje u bilo kakvu konstruiranu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam”, rekao je Krešić.

Tužiteljstvo BiH je u četvrtak, 14. ožujka , formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi s tim narednog dana je u Tužiteljstvu BiH saslušan i ministar sigurnosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori