ŠOKANTNA SNIMKA: Žene džihadista čupale novinarku pokazujući vjernost takozvanoj Islamskoj državi

Vrijeme:57 sec

Žene, kako ih zovu ‘nevjeste džihada’ koje su prošlog tjedna pobjegle iz Baguza, posljednjeg džihadističkog uporišta oko kojeg se sada vode borbe, viđene su kako kamenjem gađaju novinare a naročite novinarke jer nisu obučene prema njihovoj interpretaciji Islama.

U crnim odorama da im se ne vide ni oči, ni ruke ni noge, na snimci se vidi kako žene u prikolici kamiona na putu do izbjegličkom kampa izvikuju “bakija wa Tatamaddad”, moto terorista Islamske države što znači “osvajanje i širenje” te time i dalje vrlo jasno pokazuju svoju lojalnost terorističkoj grupi uzvikujući njihove parole.

Taj šokantni video samo je potvrdio bojazan da se nevjeste džihadista nisu pokajale i promijenile svoja uvjerenja. A to su jasno i pokazale svojim postupcima te su tako bocom gađale novinarsku ekipu koja ih je snimala.

Također mnoge od njih sa svojom djecom upirale su kažiprstom u pravcu neba što je tipična gesta pristalica Islamske države kojom označavaju jedinstvo s bogom zapravo s takozvanim kalifatom, prenosi 100posto.hr.

Jedna od žena džihadista je počupala za kosu novinarku i rekla joj “Zar nisi čitala Kuran, zar se ne sramiš”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori