Ilija Vincetić: Zar naš komfor i bijedne sinekure toliko vrijede?

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

Ma sve ovo je postalo prenaporno. Partizani, posebno oni pismeniji i pametniji, ubijaju i danas. Rukama naše djece i unuka. A mi se stalno bavimo pojedinostima. Pisao sam prije par godina da ne smijemo dopustiti da nas stjeraju u tor.

A mi smo se sami u tor nabili.

Kad smo mi, nakon svega što nam se dogodilo u novijoj povijesti bili sposobni izabrati Andreja Plenkovića (od oca i matere takvih kakvi jesu), s prošlošću takvom kakvu ima, s kojim pravom se žalimo na sve ovo što nam se događa.

Što su sve izgovorili velikosrbi i komunisti usred Sabora? Što svakodnevno pišu “perjanice” našeg novinarstva. Tko su nam članovi i predsjednici HND? TV voditelji? Kako može kćer komandanta banjalučkog korpusa koji je napadao brodsko Posavlje i nastojao presjeći Slavoniju imati samostalnu emisiju na HRT?

Kako može polusrpkinja koja je radila za Vladu Srbije, udana za Crnogorca umiješanog u regionalne energetske mutne poslove biti (ni manje ni više) nego Ministarka vanjskih poslova RH?

Kako?!!

Kako može Divljakuša biti ministarka znanosti i obrazovanja?

Obuljenka ministarka kulture?!!

I mi se čudimo!!

Pa čemu, pobogu ljudi?!!

Čemu?!!

Kako može supruga Mile “Topdžije” Horvata, saborskog zastupnika SDSS-a biti šefica odjela u Ministarstvu “hrvatskih” branitelja?

KAKO?!!

Za Boga miloga, zašto svi spavaju?!!

Zašto Predsjednica pažljivije bira savjetnike za “dress code” i “make up”, nego za sigurnost i vanjsku politiku.?

Zašto nemamo Sigurnosnu Politiku, ali imamo “stesanu” i botoksiranu Predsjednicu, dok se država raspada?

Zašto je koalicija s Pupovcem “od strateškog značaja”?

Za koga?!!

Zašto se svake godine “tko god nešto znači u hrvatskoj politici i kulturi” ide klanjati četniku Porfiriju i (po)četniku Pupovcu.

Zašto se uz vjerske blagdane SPC, po svim srpskim zemljama, pa i po “srpskoj Dalmaciji, srpskoj Lici, srpskoj Slavoniji”, čitaju poslanice velikosrpskog ideologa Irineja?!

ZAŠTO??!

Čega se mi to bojimo? Koga?

Zar naš komfor i bijedne sinekure toliko vrijede?

Kriminalci koji kradu na milijarde zarađuju na knjigama u kojima do u pojedinost opisuju kako su nas (doslovno) jebali u mozak, i prodaja ide “ko luda”, nema mjesta u dvorani, a na predstavljanju knjige vrhunskog intelektualca, profesora emeritusa Matka Marušića “Mi Hrvati”, PAR LJUDI?!!

I mi se žalimo?!! Lamentiramo!! Očekujemo Spasitelja?!!

Zašto?

Ne da bi ga slijedili, nego da bi ga razapeli!! I onda se pitamo zašto se nitko pametan, pošten, domoljuban, ne želi kandidirati?!! Pa, uz nas ovakve, sama činjenica da se kandidirao govori da nije “nešto od navedenog”!! Ili nije pametan, ili nije Domoljub, ili nije pošten? Jer, tko bi dragovoljno na križ?

Ilija Vincetić /Hrvatsko nebo

Odgovori