ĐAKOVIĆ: “Samo bolestan um može smisliti ovakve priče, sve ću ih tužiti”

Vrijeme:1 min, 42 sec

Novinar Mato Đaković jedan je od onih koje je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prozvao kao osobu koja je pomagala tome da “hrvatski obavještajci” u tajnoj operaciji naoružaju islamiste u BiH. Mektić je rekao da cilj navodne operacije bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista.

Đaković je na te navode reagirao je u izjavi za Dnevni avaz i rekao da je potpuna laž tvrdnja da je on bio taj koji je posredovao da osobe, koje bi vrbovali hrvatski obavještajci, na teritoriju RS preuzmu pakete s oružjem.

Dodao je da nema nikakve veze s ovom pričom i zaprijetio tužbama oni koji to tvrde.

– Već sam angažirao advokata da tuži sve one koji su akteri ove priče. Ali, ono što mogu reći jeste da ovo što je napravljeno, samo bolesnici, samo bolestan um može smisliti. Ovo nema nikakve veze s istinom. Ovdje neko pokušava, ne znam zašto, iz kojih pobuda, meni staviti metu na glavu. Uništiti me i kao čovjeka i kao novinara. Već 27 godina radim ovaj posao i nikakve veze nemam s Obavještajnom službom Hrvatske – tvrdi Đaković za Dnevni Avaz.

Negirao je i da je bio u selu Dubnica, kako se navodi u medijskim natpisima.

– Znam gdje je selo, ali ga nikada ne bih mogao naći niti sam bio tamo. U Zenici, također, nisam bio 15 godina. Ovo su konstrukcije koje su dno dna. Jedina istina je da vozim to auto koje sam kupio od čovjeka 10. januara, platio na njega porez i carinu i ništa drugo. Automobil sam kupio od Ivana Bandića s diplomatskim tablicama. U međuvremenu sam prebacio vlasništvo na svoje ime i na tom vozilu više nisu diplomatske tablice – rekao je Đaković.

Pojasnio je da je poslao demanti portalu “Žurnal”, koji je i objavio ovaj tekst i najavio tužbu.

– Naravno, ide tužba protiv “Žurnala”, novinara Avde Avdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića. Drago mi je da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet. Neka se saslušaju svi akteri priče pa i da vidimo tko je njen nalogodavac – zaključio je Đaković.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori