Bjelica vjeruje u momčad: ”Hrvatski nogomet više nije nepoznanica, imamo najboljeg igrača na svijetu”

Vrijeme:2 min, 14 sec

Stručni stožer i igrači Modrih nalaze se u Lisabon, gdje Dinamo u četvrtak očekuje uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice, piše Gol.hr.

Dinamo je u prvom susretu slavio 1-0 golom Brune Petkovića u 38. minuti iz jedanaesterca i u taboru hrvatskog prvaka s mnogo optimizma očekuju sutrašnji ogled na kojem se očekuje oko 2.000 navijača Modrih.

Nikola Moro će igrati prvu utakmicu u Europi u prvoj postavi Dinama. Jeste li spremni?

”Spreman sam, mislim da mogu kvalitetno odgovoriti na sve trenerove zahtjeve. Za ovo se igra nogomet, pun stadion, velika utakmica. Mislim da mogu napredovati puno kao igrač i kao osoba.”

Kako će se Dinamo postaviti?

”Mislim da Dinamo mora odigrati svih 90 minuta maksimalno koncentrirano u fazi obrane. Benfica je momčad koja može kazniti svaku pogrešku. Međutim, mi se nismo došli braniti, mi želimo zabiti gol Benfici”, izjavio je Moro.

Pitanja za trenera. Kako pripremate utakmicu?

”Rekao sam da je 2:0 vrlo opasan rezultat. Pokušat ćemo pokazati sve što smo pokazali u Zagrebu. Dakle, puno borbenosti i komunikacije. Samo s perfektnom utakmicom možemo proći. Nećemo ništa čuvati, nemamo ni takav rezultat. Možemo proći samo ako pružimo što smo pružili u prvoj utakmici”, rekao je Nenad Bjelica te nadodao:

”Očekujemo agresivnu Benficu. Gledao sam zadnje dvije utakmice Benfice na Luzu. Protiv Chaveza i Belenensesa igrali su furiozno od prve minute. Očekujemo Benficu koja će od prve minute pokušati dati gol. Znajući razlike Dinama i Benfice, pokušat ćemo neutralizirati kvalitetu domaće momčadi. Hrvatski nogomet nije više nepoznanica. Drugi smo na svijetu, imamo najboljeg igrača na svijetu, Dinamo dugo igra u Europi. Nismo ni mi tako loši.”

Benica je igrala u ponedjeljak. Je li to prednost Dinama?

”To je njihova odluka, ne možemo na to utjecati. Uvijek je bolje imati koji dan više za rekuperaciju. Vidjet ćemo hoće li to imati neki utjecaj.”

Kako se osjećate? Imate li dobar osjećaj?

”Vjerujemo u svoju momčad. Benfica ima vrhunsku momčad, ali vjerujemo u sebe. S disciplinom i agresivnošću pokušat ćemo kompenzirat manjak u kvaliteti u odnosu na Benficu.”

Jeste li nadigrali Benficu u Zagrebu?

”Mislim da je Benfica neutralizirana u Zagrebu zbog kvalitetne igre Dinama, a ne zbog svoje loše partije. Vjerujem da ćemo napraviti pozitivan rezultat ako ponovimo takvu utakmicu.”

Benfici posjed lopte u Zagrebu nije puno donio. Kako Dinamo misli igrati u uzvratu?

”Mi cijelo vrijeme treniramo kako ćemo napasti i kako ćemo se braniti. Želimo uvijek biti organizirani. Igračima uvijek kažemo da ne gledaju na tribine, da ne gledaju gdje su im cure i žene, nego da gledaju gdje su igrači Benfice. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani ako želimo proći dalje”, zaključio je Bjelica.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)