NJEMAČKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: Britanija se približava izlasku iz EU bez dogovora

Vrijeme:49 sec

Britanija se približava izlasku iz Europske unije bez dogovora, izjavio je u utorak njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas ističući da bi se sada obje strane trebale usredotočiti na definiranje svojih budućih odnosa nakon Brexita.

“Naravno da se nadamo da ćemo u idućih 17 dana i dalje biti u mogućnosti izbjeći ‘neuredan’ izlazak”, rekao je Maas. “Ali sada moramo čekati i vidjeti kako će se razvijati politička situacija u Britaniji i ne smijemo špekulirati. Britanski parlament ima sve u svojim rukama”, kazao je njemački ministar vanjskih poslova.

Britanski zastupnici su u utorak velikom većinom odbacili sporazum premijerke Therese May i Europske unije o izlasku Velike Britanije iz Unije, bacivši Brexit u kaos samo 17 dana prije planiranog izlaska.

Zastupnici su glasovali protiv izmijenjenog dogovora o Brexitu May i EU-a s 391 prema 242, a njezini pregovori u posljednjem trenutku u ponedjeljak sa čelnicima EU-a kako bi se umirile zabrinutosti njezinih kritičara pokazali su se jalovim.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)