SEJDIN IZBOR; Književnica Martina Mlinarević trebala bi biti nova veleposlanica BiH u Češkoj

Vrijeme:53 sec

Književnica Martina Mlinarević predložena je za veleposlanicu BiH u Republici Češkoj, a njeno službeno imenovanje se očekuje na narednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Kako doznaje sarajevski Klix, prijedlog za imenovanje Mlinarević za veleposlanicu u Pragu uputio je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ova književnica i nekadašnja novinarka je, kako se doznaje, pristala na preuzimanje veleposlaničke pozicije, a u međuvremenu je predala potrebnu dokumentaciju.

Očekuje se da će biti službeno imenovana na narednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH koji je bošnjačkim glasovima po treći put nametnut Hrvatima jer to omogućuje nakaradni Izborni zakon, odmah nakon stupanja na dužnost smijenio je sve veleposlanike hrvatske nacionalnosti, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Čin smjene veleposlanika hrvatske nacionalnosti izraz je političkog revanšizma i nepoznavanja osnova diplomatske prakse.

Eventualno imenovanje Mlinarević na ovu poziciju značilo bi svojevrsno kapitaliziranje njenog kontinuiranog dodvoravanja političkom Sarajevu.

Ako se pisanje spomenutog sarajevskog portala pokaže istinitim, Martina Mlinarević će postati nova članica “kluba poželjnih Hrvata”.

Inače, Martina Mlinarević Sopta javno se ne izjašnjava kao Hrvatica već kao Hercegovka.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)