NA OSNOVI PRIJAVA: Tužiteljstvo BiH formiralo predmet zbog postrojavanja četnika u Višegradu

Vrijeme:1 min, 0 sec

Tužiteljstvo BiH je na temelju medijskih natpisa, kao i dostavljenih prijava, formiralo predmet koji se odnosi na događaje koji su se zbili u nedjelju u Višegradu u vezi s okupljanjem i postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta.

“Prijave se odnose na kazneno djelo- izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz članka 145. KZ BiH. Predmet je dodijeljen u rad Odjelu 3 Tužiteljstva BiH, a postupajući tužitelj, zajedno s policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, priopćeno je iz državnog Tužiteljstva.

Treba istaknuti i da je jučer Vlada Županije Sarajevo na elektronskoj sjednici donijela odluku da se Tužiteljstvu BiH preda kaznena prijava protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad kao organizatora obilježavanja godišnjice uhićenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

Podsjetimo, u nedjelju je održan najavljeni skup pripadnika Ravnogorskog pokreta, simpatizera ratnog zločinca i pripadnika četnikog pokreta Draže Mihailovića na godišnjicu njegovog uhićenja.

Tom prilikom u Višegradu su se mogle čuti poruke i pjesme koje su, nesumnjivo, u domenu govora mržnje, pozivanja na nasilje i istrebljivanje nesrpskog stanovništva.

Skup je održan na području gdje su u Drugom svjetskom ratu, ali i posljednjem ratu ’90-tih godina, vršeni strašni ratni zločini, silovanja, ubojstva i mučenja.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori