Zašto je Srbija opasna za svoje susjede…?

Vrijeme:2 min, 35 sec

Srbije je opasna za sve susjedne zemlje zbog svoje vjere u vlastite fantazije! Srbija je zemlja koja ne uspijeva izaći iz opanaka, skinuti šinjel i s glave maknuti “Janusovu šajkaču” – koja s jedne strane ima crvenu zvijezdu, a s druge četničku kokardu.

Srbi bi sve radili (naročito u vojsci, policiji i na željeznici!) da ne moraju raditi ništa ozbiljno, jer su se na to naučili u njihovoj najuspješnijoj državi – Titinoj Jugoslaviji. U toj savršeno neuspješnoj zemlji, šajkača je do smrti diktatora 1980. bila “titovka”, a onda se rastvorila i promijenila znakovlje. Rado Srbin ide u četnike, a vraća se iz partizana – do idućeg rata!

S Vučićem, Dačićem i Vulinom, Srbija je osuđena na nizanje incidenata, jer je to jedini način da ta trojka idealno nesposobnih političara ostane na vlasti. Spajanje Kosova s Albanijom, čemu odgovara istovrsni proces spajanja Republike Srpske sa Srbijom, drži cijeli ovaj prostor, s kojim, na žalost, graniči Hrvatska, u stanju stalnih napetosti. I zato Aleksandar Vulin, kao ministar odbrane, odnosno incidenata, odlazi u vojarnu na predvojničku (jer ionako nikad nije bio u vojsci – što mu je preporuka za ministarsko mjesto!). Ako znamo da je taj “talentirani mladić”, koji maše drvenom puškicom (kako pišu srpski novinari!) započeo političku karijeru u Saveza komunista – Pokretu za Jugoslaviju – sve nam je jasno.

Naime, tu su “uglednu” i posve nebuloznu partiju sačinjavala vojna lica koji su bili članovi organizacije Saveza komunista u Jugoslavenskoj narodnoj armiji, a među poznatijim članovimabili sugenerali: Veljko Kadijević, Branko Mamula, Nikola Ljubičić, Stevan Mirković, te Mirjana Marković (supruga zloglasnog Slobodana Miloševića, koji je pokrenuo raspad Jugoslavije). U tom vrlo problematičnom društvu, Aleksandar Vulin je uspio biti partijski tajnik! Vjerojatno se zbog druženja s Titinim generalima razvila njegova ljubav za drvene puškice!

Kao što je to 8. ožujka dobro primjetio srpski novinar Stojadinović na portalu “Peščanik”: “Struka, oličena u srpskim generalima željnim da se još malo zadrže u trupi i štabovima, spremna je da trpi ministra koji se ozbiljno zaneo u igri drvenom puškom i sa svojim ludim šefom (Vučićem!) pravi pobedničke planove za novi Balkanski rat.Svi oni koji su naterali sebe da sputaju mučninu, koji su pristali da mu se potčine, da slušaju njegove zaumne govore, da njega i onoga ispred njega slede ka ponoru, ne pitajući ni sebe ni druge zbog čega to čine – zaslužuju da budu dresirani i omamljeni deo konačne propasti.”

Srbija je, dakle, opasna za sve susjede jer su glasovi razuma u toj sluđenoj zemlji postali odviše rijetki, a na čelu te prihijatrijske institucije, bez čvrste ograde, neodgovorni su diletanti koji žele Veliku Srbiju – iako idu iz poraza u poraz! Dakle, u Hrvatskoj neće biti mira dok Srbija ne dobije jasne granice i dok ne prestane “živjeti košmar svojih fantazija”. I s drvenim puškicama može se u novi rat za – Hitleru tako dragi – “Lebensraum” (životni prostor), a za njih je to Velika Srbija u minimalnim granicama Titine Jugoslavije – minus Slovenija i Zagorje!

S takvim ideolozima – kao što su Vučić, Dačić i Vulin – koji kao da su ispali iz Borgesovog “Priručnika fantastične zoologije”, Srbija srlja u nove, katastrofalne poraze.

F.Perić 

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori