ŽALAC: Premijeru sam ponudila mandat na raspolaganje, vozačka je istekla još 2016.

Vrijeme:2 min, 16 sec

Hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažećom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, u ponedjeljak u podne obratila se javnosti u prostorijama ministarstva u zagrebačkoj Miramarskoj. Bila je vidno uznemirena, a sa sobom je ponijela i vozačku dozvolu koja je istekla u lipnju 2016. godine. Premijeru je ponudila mandat na raspolaganje.

“Ja naprosto u subotu zbog šoka nisam bila u stanju dati izjavu, krenula sam u trgovinu i izletjela mi je pred auto djevojčica. Udarila sam je i na licu mjesta pomogla koliko sam pomogla, prevezena je u vinkovačku bolnicu pa u KBC Osijek, jako sam potresena, ne znam što da kažem. Za vozačku nisam znala da je istekla, to me ne opravdava. Istekla je 9. lipnja 2016. godine, ja je nosim ovako, nisam znala da je istekla, mislila sam da vrijedi do nekog trenutka kada trebam ići na nekakve preglede, to me uopće ne opravdava. Samo mi je važno da je djevojčica dobro, drago mi je da se dobro oporavlja i da će sve s njom biti u redu, to mi je najvažnije. Premijeru sam odmah kad se to dogodilo ponudila svoju ostavku, jutros sam s premijerom razgovarala o tome, ponudila sam svoj mandat na raspolaganje. Uopće me ne opravdava, međutim to je takav splet okolnosti, iza moje ulice mi je dijete izletjelo, ja sam pokušala izbjeći, srećom, nitko nije naletio iz drugog smjera”, rekla je Žalac.

Na novinarski upit ponovila je da je svjesna da joj vozačka ne vrijedi od 2016. godine.

“Iz neznanja koje mene ne opravdava, ja se ispričavam hrvatskoj javnosti, a i šire. Ja to naprosto nisam znala. Ja sam vozila možda 30 na sat, dobro znam tu ulicu gdje se uvijek događaju nekakve nesreće. Nažalost, sada se dogodilo meni”, rekla je i dodala da će policija i Državno odvjetništvo obavijestiti o detaljima.

Dodala je da joj je nakon svega drago da je djevojčica dobro i da neće biti operativnog zahvata.

Predsjednik Vlade Hrvatske javnosti će se obratiti u 13 sati.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo. “Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi”, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)