Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će nastaviti 167. sjednicu započetu 26. veljače, na kojoj je ostalo razmatranje predloženih odluka Ministarstva pravde BiH o prestanku rada Jedinice za implementaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, te odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija.

Također, preostalo je izjašnjavanje o Prijedlogu ovogodišnjeg programa rada Vijeća ministara BiH, a bit će razmatrana i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH, u okviru koje je predložena odluka o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata na lokaciji tvornice „Bira“ i lokaciji Đačkog doma „Borići“ u Bihaću.

Imenovanja i istek mandata u institucijama BiH iz nadležnosti Vijeća ministara BiH i tekuća pitanja posljednje su točke dnevnog reda te sjednice, nakon koje je predviđeno održavanje nove sjednice.

Između ostalog, Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji – od kandidatskog statusa do članstva s Prijedlogom navedene strategije.

Komisija za NATO integracijski proces BiH predlagač je Nacrta godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018 – 2019. godine, dok je Ministarstvo financija i trezora predložilo donošenje odluke o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje travanj-lipanj 2019. godine.

Na dnevni red uvršteno je nekoliko informacija, među kojima je Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za prošlu godinu, kao i izvještaji o prošlogodišnjem radu Odbora državne službe za žalbe Vijeća ministara BiH, Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH, Agencije za nadzor nad tržištem BiH, te prijedlozi programa rada Ministarstva obrane BiH, Vijeća za državnu pomoć i Agencije za rad i zapošljavanje BiH za ovu godinu.

 

Fena/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.