Tomislav Karamarko: Cijela Hrvatska je Bleiburg!

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Cijela Hrvatska je Bleiburg!

Poštujući univerzalna civilizacijska načela pravednosti, etike i morala da su sve žrtve kojima nije suđeno i presuđeno nevine po principu presumpcije nevinosti, moramo se javno, s osobitom zabrinutošću, upitati – tko to zabranjuje hodočastiti nevino ubijenim Hrvaticama, Hrvatima i mnoštvu ubijenih ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti, koji su umrli mučeničkom smrću od zločinačke ruke u svojevrsnom genocidu čije je ishodište na Bleiburgu? Tko zabranjuje slaviti koncelebriranu svetu misu predvođenu hrvatskim biskupima, svetu misu za nevino pogubljene čije duše do dana današnjeg nisu našle mir, spokoj i zadovoljštinu istine o svojoj mučeničkoj smrti.

Zabrana slavljenja svete mise za pokoj duša, uz prisustvo i vođenje euharistijskog slavlja hrvatskih biskupa, nije ništa drugo nego čin obezvrjeđivanja sveukupnog hodočašća i perfidno obeshrabrivanje hodočasnika kako bi ih na Bleiburgu iz godine u godinu bilo sve manje, dok se taj posljednji sjaj svijeće istine potpuno ne ugasi. Nema alternative svečanom euharistijskom slavlju i molitvi za žrtve najvećeg povijesnoga genocida u Hrvatskoj, nema alternative Bleiburgu jer je cijela Hrvatska Bleiburg, a cijeli je Bleiburg u našim srcima.

Jedini pravi državnički odgovor ovim perfidnim nastojanjima da se Bleiburg izbriše iz povijesnog sjećanja hrvatskog naroda jest da se jedan dan u godini u svibnju proglasi nacionalnim danom žalosti, molitve i sjećanja na nevine žrtve genocida s ishodištem na Bleiburgu. Dostojanstveno sjećanje na Bleiburg, snažno inzistiranje na istini o zločinima i zločincima je posljednja crta obrane države i nacije. Ako na ovom ispitu padnemo kao narod, uskoro ćemo svjedočiti obezvrjeđivanju “Oluje“ i “Vukovarske kolone sjećanja“ te oživljavanju novih “križnih puteva“ koji se već danas manifestiraju u zastrašujućem egzodusu onih koji napuštaju Hrvatsku.

Vaš Tomislav Karamarko

FB Tomislav Karamarko/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)