Judo Borsi 24 odličja u Albaniji i Francuskoj

Vrijeme:1 min, 24 sec

Judo klub “Borsa” ovog je vikenda nastupio na dva međunarodna judo turnira i Europskom kupu za kadete u Zagrebu. 

Judo klub “Borsa” ovog je vikenda nastupio na dva međunarodna judo turnira i Europskom kupu za kadete u Zagrebu.

Na međunarodnim judo natjecanjima u Albaniji i Francuskoj Borsa je osvojila 24 odličja. Tradicionalno natjecanje u Albaniji “Kup Majke Terezije” održano u Skadru okupilo je uzvanike iz okolnih zemalja (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Bugarska, BiH), a jk Borsa nastupio je sa 16 natjecatelja. Medalje su osvojili:

Zlato: Ana Bošnjak, Ivano Vrdoljak, Sara Simić, Josip Zovko i Petra Jovanović.

Srebro: Petar Ivanišević, Matea Aničić, Petra Čarapina, Andrea Čarapina, Lovro Božić, Katarina Michalowicz (srebro i u konkurenciji starijih), Sara Simić (konk. starijih), Antonio Kordić i Petra Jovanović (konk. starijih).

Bronca: Matea Aničić (konk. starijih), Petra Čarapina (konk. starijih), Andrea Čarapina (konk. starijih), Lucija Miličević, Ivan Nikolić (bronca i u konk. starijih), Dominik Bojčić i Tvrko Slokar.

Međunarodni judo turnir održan u Francuskom Saint-Cyprien-u okupio je oko 600 mladih džudaša iz 20 zemalja. Natjecanje je organizirano za urast ml. kadeta (2005.-2006. godište). Član judo kluba “Borsa” Andrey Marchenko u kategoriji do 60 kg osvojio je srebreno odličje.

Europski kup – Zagreb 

Tri člana iz redova judo kluba “Borsa” nastupali su i na Europskom kupu u Zagrebu koji je ovog vikenda ugostio 34 reprezentacije i 723 natjecatelja.

Najbolji plasman iz Borse ostvarila je Josipa Brvenik u kategoriji do 63kg. Josipa je na kupu bila bolja od predstavnica Slovenije i Italije, dok je poražena od predstavnica Izraela i Češke.

U sklopu reprezentacije BiH nastupalo je 28 reprezentativaca, a Josipa je ostvarila treći najbolji rezultat za reprezentaciju BiH.

 

bljesak.info/ https://www.bljesak.info/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori