Jeličić: I reprezentacija i Dinamo su prodisali Mamićevim odlaskom, nije to slučajno

Vrijeme:1 min, 49 sec

Joško Jeličić komentirao je Dinamovu povijesno uspješnu sezonu u Europi te istaknuo razloge preproda kluba za kojeg je igrao.

U razgovoru za RTL nahvalio je trenera Nenada Bjelicu:

“On je iznimno karakteran i kvalitetan čovjek. Imao je sreću da je dobio slobodu da se bavi onime čime se trener treba i baviti. Jasne su strukture i zakonitosti kod stvaranja momčadi, sam je birao igrače, birao nepoznate ali karakterne igrače i dobio je momčad. U prijašnjim vremenima naglasak je bio na individualnoj vrijednosti, uzimanju novca kroz prodaju. Sada su se kroz momčad isprofilirali igrači koji će postići još veću vrijednost. ”

Jesu li se navijači vratili zato što više u klubu nema Mamića ili jer je Dinamo napokon europski konkurentan?

“Ovo je posljedica svega toga. No treba istaknuti, Dinamo je prijašnjih godina igrao trgovački nogomet gdje su igrači bili stavljeni u izlog da bi se prodali, a rezultat nije bio toliko važan. Danas je momčad iznad svega, pa pričamo o Olmu, Petkoviću, Oršiću, Dilaveru, to su za nas još ljetos bili nepoznati igrači, a danas o njima pričamo jer su se istaknuli kroz momčadski pristup. Posao je dan, onaj sportski segment posla, u ruke čovjeku koji ga zna raditi, a to je Nenad Bjelica, i zato se sve tako posložilo. Do sada ni jedan trener nije imao potpunu autonomiju, kad se događa da gospodin o kojem smo pričali uđe treneru u svlačionicu i naruši autoritet, onda ovakve stvari nisu moguće.”

Je li Mamić doista otišao iz Dinama? Dinamo ima novu predsjednica Vlatku Peras, koja je povezana s Mamićem.

“Iskreno, teško mi je pričati o njemu s obzirom na sve uspjehe Dinama i sve ono što nas veseli u posljednjih godinu dana. Tom gospodinu ne treba davati previše pozornosti, ono što je sigurno jest to da nije slučajnost da je njegovim odlaskom hrvatski nogomet prodisao, kako u smislu reprezentacije, tako i u smislu Dinama. Smatram da on još uvijek iz Međugorja vodi klub, međutim mislim da u HNS-u više nema toliku moć.”

Može li Dinamo do gola u gostima u Lisabonu?

“Dinamo treba biti hrabar, treba uživati, rezultat je manje bitan, ionako je većina stvari u nogometu splet okolnosti.”

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.