ISPRANI MOZGOVI Nevjesta džihadista obećava osvetu: ´Bit ćete u krvi do koljena´

Vrijeme:1 min, 27 sec

Zagriženi džihadisti koji u sve većem broj pristižu u izbjegličke logore u Siriji obećavaju osvetu neposredno uoči pada Baguza, posljednjeg uporišta Islamske države, piše “Daily mail”, pozivajući se na izvješća novinara.

“Osvetit ćemo se, bit će krvi do koljena. Otišli smo, ali u budućnosti će biti novih osvajanja”, izjavila je žena pokrivenog lica, za koju se strahuje da je jedna među tisućama fanatika koji su napustili Baguz i predali se kurdskoj vojsci koju podržava SAD, ali se nisu pokajali.

Civilno stanovništvo od prosinca bježi iz logora u tom selu, gdje su bili smješteni u šatorima. Kurdske koalicijske snage mislile su da je enklavi ostalo još svega nekoliko obitelji, ali sada strahuju da su podcijenili broj sljedbenika kojima su džihadisti isprali mozak.

U proteklih 48 sati više od 12.000 ljudi iz Baguza stiglo je u kamp za civilno stanovništvo na sjeveru Sirije, od kojih su mnogi rekli novinarima da će se osvetiti neprijateljima Islamske države.

“Islamska država ostaje ovdje”, uzviknulo je uglas deset žena na mjestu u okolini Baguza gdje su stacionirane koalicijske snage, upirući prstom u nebo, simboličnom gestom kojom islamski ekstremisti ukazuju na postojanje jednog jedinog Boga.

Napuštajući posljednje uporište Islamske države, mnoge žene rekle su novinarima AFP-a da će odgojiti djecu u skladu s ideologijom Islamske države.

“Kalifat neće propasti zato što je duboko ukorijenjen u srcima i umovima novorođenčadi i djece”, izjavila je 60-godišnja žena. Islamska Država će i dalje postojati zato što su dječaci obučeni da se bore od malih nogu, kaže ova žena.

Neki civili su kamenjem gađali kamere onih koji su ih pokušavali snimiti a bradati muškarac s ozlijeđenom nogom je rekao:

“Predao sam se zbog ozljede. Od početka sam u Islamskoj državi”.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.