MODRI NAPADAČ; Ako niste znali Petković je već bio u reprezentaciji, a zvao ga je – Niko Kovač

Vrijeme:2 min, 56 sec

Bruno je jednom već bio reprezentativac, kao član selekcije U-21 koja je 13. kolovoza 2013. godine slavila u kvalifikacijskoj utakmici s Lienchtensteinom 5:0 u gostima, i čak se tom zgodom bio upisao u strijelce.

Nenad Bjelica, opijen svojim briljantnim trenerskim uratkom nakon utakmice s Benficom, nije izdržao i opet je, između redaka, bocnuo izbornika Zlatka Dalića. Povod je, naravno, bila sjajna igra Brune Petkovića pa je Bjelica sarkastično poentirao otprilike kako “Bruno za Dalićev poziv treba ponoviti još jednu ovakvu izvedbu, protiv Benfice u Lisabonu sljedećeg četvrtka”, prenosi Večernji.hr

I dok je Bjelici Dalić očito crvena krpa, jer nije prvi put da ga proziva, izbornik se ne upušta u polemike. Dapače, Dalić je maksimalno kolegijalan i hvali Bjeličino remek-djelo, pobjedu godine nad Benficom.

Najjači suparnik

– Čestitam Dinamovu treneru i svim Dinamovim igračima na sjajnoj igri i rezultatu, kapa im do poda! Tih 1:0 itekako je velika pobjeda, jer Benfica je najjači suparnik s kojim se Dinamo ove sezone susreo. Dinamovi igrači bili su kompaktni, disciplinirani, uvijek svi iza lopte, i uz takav pristup Benfice gotovo da uopće nije bilo na terenu. Također, čestitam i navijačima, stvorili su na stadionu sjajnu sinergiju s momčadi koja je rezultirala ovakvim ishodom – ističe Dalić.

Je li to ozračje kakvo priželjkujete protiv Azerbajdžana?

– Mi takvu, fantastičnu atmosferu na našim utakmicama već imamo. Imali smo je protiv Grčke i Španjolske i uvjeren sam da će se u istom ozračju nastaviti protiv Azerbajdžana – nastavio je Dalić.

Vruća tema je Bruno Petković. Je li, kao što misli Bjelica, zaslužio biti na popisu reprezentativaca?

– Nemam tu što komentirati, nije to moj stil komunikacije. Protiv Benfice svi su Dinamovi igrači igrali sjajno, bili su prava momčad, i nemam potrebu isticati pojedince. Kod nas u reprezentaciji sve ide svojim tijekom, i lista poziva i pretpoziva ostaje ista – zaključio je Dalić, koji ostaje dosljedan držeći na okupu grupu nogometaša s kojom je zaključio prošlu godinu.

I Bjelica se ne treba brinuti; Dalić i te kako dobro prati svakoga pojedinca u Dinamu i znat će honorirati svačiji učinak kada bude smatrao da mu je taj igrač potreban.

A u razdoblju kada plavi pod genijalnim Bjelicom doživljavaju zadivljujući procvat, naslanjajući se i na Dalićevo remek-djelo iz Rusije, posve je nepotrebno imati Dinamova trenera i hrvatskog izbornika na suprotstavljenim barikadama.

A kad smo već kod goropadnoga, preporođenog Dinamova centarfora iz Metkovića, koji demonstrira formu dostojnu najvećih europskih napadača, kada ga Dalić pozove, on u reprezentativnom okruženju neće biti uljez jer je s nekim vatrenima već igrao.

Naime, Bruno Petković jednom je već bio reprezentativac, kao član selekcije U-21 koja je 13. kolovoza 2013. godine slavila u kvalifikacijskoj utakmici s Lihtenštajnom 5:0 u gostima, i čak se tom zgodom bio upisao u strijelce.

I kod Kovača – pretpoziv

Tada je Petkovića, u to vrijeme nogometaša talijanske Catanije, u reprezentaciju pozvao još jedan izbornik livanjskih korijena, Niko Kovač. Za Hrvatsku su u toj utakmici nastupili: Zelenika, Mikanović, Datković, Bubnjić, Vrsaljko, Radošević, Miličević, Šitum, Brozović, Mišić, Petković, a na klupi su bili Sluga, Župarić, Caktaš, Gorupec, Oršić, Tomičić, Kiš.

Zanimljivo, u listopadu 2013. godine, kada je Hrvatska igrala uzvrat s Lihtenštajnom u Zagrebu, Bruno Petković bio je kod Nike Kovača, kao i danas kod Dalića, na listi – pretpoziva.

Jedina Petkovićeva šansa za proboj na listu A reprezentativaca, a to je ono što on sam sebi sigurno ne priželjkuje, pogoršanje je ozljede Ante Rebića. Ili pak ozljeda nekoga drugoga iz napadačkoga ešalona, u kojemu su još Vlašić, Brekalo, Perišić, Pjaca i Kramarić.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)